„Turnat“ de SIPI: Constănţean prins cu 13 kilometri de plase de pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prins cu plase interzise FOTO Garda de Coastă
Prins cu plase interzise FOTO Garda de Coastă

Acesta a fost oprit în trafic de către frontieriştii tulceni, în baza unor informaţii furnizate de Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă. Când i s-au solicitat acte pentru aceste plase, bărbatul a prezentat documente false.

Miercuri, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră de la Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Cielo condus de un bărbat în vârstă de 42 ani.

În interiorul autoturismului au fost descoperiţi trei saci în care se aflau 57 de plase tip monofilament în lungime de 11.400 metri, 10 plase din fir textil în lungime de 2.000 metri şi 3.850 plute pentru plase tip setcă.

Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a prezentat un aviz de însoţire a mării care prezenta indicii de falsificare.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele şi plutele, evaluate la aproximativ 6.130 lei, precum şi avizul de însoţire a mărfii până la finalizarea cercetărilor.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea plaselor tip monofilament“.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite