Sturioni braconaţi pe Dunăre. Peştele a fost aruncat când s-a apropiat Poliţia

0
0
Sturioni braconaţi foto Poliţia de Frontieră
Sturioni braconaţi foto Poliţia de Frontieră

Braconierii au aruncat din maşină sacoşa în care se aflau sturionii în speranţa că poliţiştii nu vor observa acest lucru.

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat un cetăţean român care transporta peşte fără documente legale, iar la vederea  echipajului a aruncat din maşină o sacoşă ce conţinea sturioni. Cele cinci exemplare de cegă au fost eliberate în mediul natural acvatic. 

Marţi, 7 septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea au procedat la verificarea unui autovehicul care se deplasa pe digul de protecţie spre localitatea Grindu. 

În momentul în care au observat semnalul de oprire efectuat de poliţiştii de frontieră, unul din pasagerii autovehiculului a aruncat pe fereastră  o sacoşă din cauciuc.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că în coşul din plastic se aflau mai multe pungi ce conţineau cinci exemplare de sturion, specia cegă. De asemenea, în portbagajul autovehiculului se mai aflau 16 kg de peşte diferite specii, transportate fără documente.

Exemplarele de sturion au fost eliberate în mediul narural acvatic, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea si transportul sturionilor” şi “deţinerea si transportul de peşte, fară documente legale”.

Citeşte şi: 

Ultim omagiu adus de tulceni campionului Ivan Patzaichin, „omul Deltei Dunării”

Delta Dunării rămâne preferata turiştilor români. Cum a fost vara 2021 în Rezervaţia UNESCO

Tulcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri