SOS Profesorul de geografie Adrian Costache, diagnosticat cu o boală gravă, are nevoie de ajutorul nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascălul iubit de toţi elevii a fost diagnosticat cu boala neuronului motor. O operaţie în Israel i-ar putea salva viaţa, dar nu dispune de banii necesari intervenţiei.: 30.000 de euro.

Foştii colegi şi elevi s-au solidarizat şi încearcă să strângă banii necesari intervenţiei: 30.000 de euro.

Pentru a face mai usoara comunicarea dintre familie şi cei care vor să doneze bani a fost creat o pagină de Facebook ce poate fi accesată aici: https://www.facebook.com/profudegeografie

Totodată, s-au deschis la BRD sucursala Tulcea două conturi: RO04BRDE370SV24035113700 (LEI) şi RO48BRDE370SV24035203700 (EURO), pe numele Costache Mariana Gabi, soţia profesorului.

Adrian Costache a venit la şcoală până în luna aprilie a acestui an. El preda la Colegiul Agricol „Nicolae Cornăţeanu“ din Tulcea.

În toamnă, povestesc colegii, a suferit un atac cerebral, însă îşi mai revenise, pentru ca după Paşti să primească vestea: suferă de boala neuronului motor: o boală degenerativă a sistemului nervos central cauzată de moartea neuronilor din scoarţa şi din măduva spinării.

În prezent, dascălul este internat la Spitalul Judeţean Tulcea şi nu poate fi transportat la altă unitate medicală. Joi, el a intrat vreme de câteva ore în comă, dar apoi şi-a revenit. Pacientul este intubat permanent.

„Deşi am terminat liceul în anul 2006 nu pot fi nepăsător în faţa acestei situaţii, mai ales ştiind că există riscul ca sistemul de educaţie, şi aşa bolnav, riscă să piardă un om extraordinar“, spune fostul elev George Carataş.

„Mai are o şansă, sa-l ajutam să profite de ea! Isi doreşte atât de mult sa trăiască încât va trece peste aceasta cumpănă din viata sa. M-ati impresionat- actualii si foşti elevi din tara si din afara graniţelor tării ce-l iubesc foarte mult si vor sa-l ajute. Este mare lucru sa ştii ca atâta lume se gândeşte la tine, uneori ajută si gândurile bune! Sa ne rugam si sa dam o mana de ajutor!“, a spus Laura Felea, fosta colegă a dascălului, pe pagina de Facebook.

Certificat medical
TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite