Seară de literatură, muzică şi dans la Tulcea. Invitatul special este Wladimir Pesantez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wladimir Pesantez FOTO wladimirpesantez.ro
Wladimir Pesantez FOTO wladimirpesantez.ro

De peste  doi ani maestrul coregraf Ştefan Coman,  Ansamblul Artistic  Baladele Deltei, seniorii de la Teatrul Popular şi Studioul  Z,  cărora s-au alăturat corul Liceului Teologic şi Ansamblul Doruleţul au  prezentat publicului tulcean o suită de seri  culturale destinate sărbătoririi marilor  poeţi români.

Evenimentul va avea loc joi, 31 ianuarie , ora 18.00,  la  Centrul Cultural Jean Bart.

Spectacolul îi va reuni pe actorii Elena Anastase, Ion Chiriac, Cornel Pampu, Liviu Dăuceanu, Aurel Ifrim, Andrei Mişurnov şi soliştii vocali  Georgeta Nichifor, Elena Plătică Costel Atanasof, cu trupele de dans Follow Bit şi Passion Dance alături de orchestra dirijată de Aurelian Croitoru. În deschiderea spectacolului va fi omagiat, printr-un moment literar-muzical,  poetul Mihai Eminescu.

„O noutate absolută o constituie  invitatul special Wladimir Pesantez, cântăreţ şi chitarist de muzică latino-americană, actor şi poet,  născut în anul 1967 la Quito, capitala  Republicii Ecuador“, spune Ştefan Coman, director al Ansamblului Baladele Deltei.

În anul 1994 Pesantez a absolvit cursurile   Facultăţii de Filosofie si Litere din Quito. A fost  profesor de muzică, actor şi regizor la instituţii culturale şi universitare,  fondator  al unor  formaţii de muzică latino-americane.

Între anii 1996-1998  a studiat canto  la Conservatorul si la Academia de Muzică din Luxemburg. După un periplu artistic prin Europa de vest ca actor şi cântăreţ, a hotărât să studieze la o şcoală de muzică românească de renume internaţional : Universitatea  Naţională de Muzică George Enescu din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie si Pedagogie Muzicală, pe care a absolvit-o în 2003.

De atunci a devenit colaborator al unor posturi de radio şi televiziune româneşti, a unor teatre şi cluburi ca actor, compozitor şi cântăreţ. În rândul interpreţilor de muzică latino-americană, Wladimir are statutul unui star .
       
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite