Promisiuni: Tulcea nu se va mai inunda la fiecare ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De vină pentru aceste inundații sunt cei de la AquaServ, respectiv cei de la Societatea de Servicii Publice, spune primarul municipiului Tulcea. Ei sunt cei care trebuie traşi la răspundere pentru ultimul caz de acest gen, mai exact pentru inundaţiile din zona Pelican.


În urma lucrărilor efectuate în ultimele luni în zona Pelican (între cele două sensuri giratorii) s-a suplimentat posibilitatea de preluare a apelor pluviale cu 35%. „Lucrările edilitare de până acum s-au făcut în baza unor date certe furnizate de INMH. În ultima perioadă, ploile au fost mai abundente, astfel că a fost nevoie să intervenim pentru a putea suplimenta puterea de preluare a apelor pluviale din zonă“, spune primarul Hogea.
La ultima ploaie, însă, zona a fost din nou inundată. Vina se împarte între Soietatea de Transport Public şi AquaServ, pentru că magistrala lac Ciuperca era în proporţie de 40% colmatată. Mai exact, nu fusese curăţată după ultima ploaie, astfel că nu a putut prelua apele pluviale. „Pentru ca pe viitor să nu mai avem cazuri în care cele două societăţi să dea vina una pe alta, am decis că cei care trebuie să îşi asume financiar această activitate sunt cei de la AquaServ“, spune primarul Hogea.
Şi pentru situaţia de la Delta există o soluţie: în această toamnă se va realiza o lucrare de preluare gravitaţională a apelor pluviale în Dunăre (prin parcul Carol).

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite