Preţurile produselor vândute în pieţele tulcene au explodat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Nouă FOTO Adevărul
Piaţa Nouă FOTO Adevărul

După cum spun reprezentanţii Agropieţe, majoritatea produselor vândute în pieţele din municipiul Tuclea au crescut cu procente care ajung până la 100%. Una dintre cele mai mari scumpiri se înregistrează la ouă, dar şi scumpirea produselor din carne este simţitoare. Cartofii costă de două ori mai mult decât anul trecut.

Dacă în decembrie 2011 un ou costa între 0,8 şi 1 leu, acum costă între 1,3 lei şi 1,5 lei (este vorba despre preţurile practicate de producători; la agenţii economici, preţul unui ou a crescut de la 0,5 lei la 0,75 lei).
„Dacă am face un procent, de la 50 la 61%, cea mai mare majorare“, spune Rodica Pascale, director adjunct al Agropieţe.

Scumpiri la carne
Carnea de porc cu os costa în decembrie 2011 între 13,5 şi 14,5 în 2011, iar acum costă între 17 şi 18 lei (majorare de 24-26%).
„Şi la celelalte sortimente din carne de porc, ceafă, muşchi sau carnea fără os, la fel majorarea de preţ este între 16 şi 18%, respectiv preţuri mai mari la carnea de calitate superioară, ceafă, muşchi de la 17-18 lei în 2011, la 21 lei în 2012. Am discutat şi cu agenţii economici care comercializează carne şi îmi spuneau că într-o singură zi a fost o majorare de un leu pe kilogram, preţ de achiziţie“, mai spune Rodica Pascale.
La creşterea preţului de achiziţie, explicaţia este creşterea preţului la combustibil şi faptul că a fost o vară secetoasă şi furajele au un preţ mai ridicat.

Cartofii, de două ori mai scumpi
La cartofi de exemplu, preţul este puţin mai ridicat în Piaţa Vest. Anul trecut preţurile erau undeva între 0,7 şi 1%, acum un kilogram de cartofi costă  1,5 -1,6 lei (dublu faţă de anul trecut).
 

Tulcea

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite