Poliţia Transporturi a prins patru tulceni care pescuiau ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plasele au fost confiscate FOTO Arhivă Adevărul
Plasele au fost confiscate FOTO Arhivă Adevărul

Toţi cei patru pescari au dosare penale, spune şeful Poliţiei Transporturi Tulcea, Dumitru Hogea. Acestora le-au fost confiscate şi uneltele de pescuit.

Doi barbaţi, unul de 29 de ani din Tulcea şi unul de 61 de ani din Murighiol au fost prinşi pescuind pe braţul Sfântu Gheorghe. Cele două persoane pescuiau, dintr-o lotcă, folosind o setcă din fir textil. Până să fie prinşi de poliţilti, aceştia pescuiseră trei peşti, specia plătică.

Cei doi desfăşurau acţiuni de pescuit comercial, deşi nu aveau documente legale care reglementează această activitate. Mai mult, oamenii legii au constatat că lotca nu este înregistrată în fişierul ambarcaţiunilor destinate pescuitului comercial.

Cei doi sunt cercetaţi pentru „nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial”, „deţinerea, transportul fără documente a peştelui obţinut din pescuit” şi „deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial”.

Setca, în valoare de 400 de lei, şi ambarcaţiunea, în valoare de 3.000 de lei, au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar cele trei exemplare de plătică au fost redate mediului natural.
În aceeaşi perioadă, poliţitii de la Transporturi (secţia Măcin) au prins doi barbaţi din Turcoaia care pescuiau cu zece setci din aţă fără a avea autorizaţie în acest sens. Cele două persoane au fost depistate în timp ce pescuiau pe braţul Măcin, în apropiere de Turcoaia.

Celor în cauză le-au fost întocmite actele premergătoare în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit fără autorizaţie“ şi „pescuit cu unelte de pescuit industrial“.
 

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite