O sută de ani de la ridicarea bisericii din Horia: Moaștele Sf. Ierarh Nectarie de Eghina, aduse în procesiune la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sf. Nectarie
Sf. Nectarie

În perioada 28-29 aprilie, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, aflate la biserica „Sfântul Cuvios Ioan Hozevitul” (Grup social Ceres, din Mihail Kogălniceanu), vor fi aduse în procesiune de către preotul paroh Viorel Stan la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din comuna Horia, județul Tulcea.

Procesiunea este prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la construirea bisericii din comuna Horia și resfințirea locașului de cult în urma unor ample lucrări de restaurare.
Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina se află la biserica Grupului social Ceres din Kogălniceanu din data de 21 februarie 2012.
„Sfântul Nectarie de Eghina se prăznuiește pe 9 noiembrie și este cunoscut ca sfânt tămăduitor al bolnavilor, notabile fiind minunile din primul război mondial. Atanasie, așa cum a fost botezat la naștere, s-a născut în anul 1846 în Selivria. Este unul dintre cei mai noi sfinți canonizați de Biserica Greciei (în anul 1961). La 33 de ani de la trecerea la Domnul, în 1953, trupul său a fost găsit întreg și răspândind bună mireasmă“, se arată într-un comunicat emis de Arhiepiscopia Tomisului.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite