Maria Răducanu aduce Poetica Vocii Umane la Casa Avramide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Răducanu FOTO Cătălin Corneanu
Maria Răducanu FOTO Cătălin Corneanu

Preţul unui bilet de intrare, care include şi vizitarea Casei Avramide, este de 25 de lei. Cei care doresc să îşi rezerve un loc pot suna la 0240.513.231 sau pot trimite un e-mail la adresa arta@icemtl.ro.

Recitalul va avea loc duminică, de la ora 18.00: solista Maria Răducanu aduce „Poetica Vocii Umane“ la Art Cafe Casa Avramide din strada Progresului, numărul 32.

Evenimentul cultural este organizat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea şi La Scena.

Maria Răducanu s-a născut pe 3 noiembrie 1967 la Huşi, în judeţul Vaslui. Prima opţiune pentru facultate a fost către filologie, la secţia franceză-engleză a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. În 1989 a ales să se transfere la Bucureşti, pentru că acolo era singura şcoală de jazz. „M-am dus o singură dată, am făcut cunoştinţă cu profesorul şi gata. Am învăţat jazz singură“,  spune Maria.

O mare lecţie de muzică a primit însă, chiar în familie, învăţând vioara de la tatăl ei, spun reprezentanţii Institutului de Cercetări Eco Muzeale din Tulcea.

Maria Răducanu cântă încluburi de jazz, intră rar într-un circuit de concerte, e independentă şi nonconformistă.

Recitalul „Poetica vocii umane“, pe care îl susţine în casa fostului armator grec Alexandru Avramide din municipiu conţine un repertoriu eclectic, menit să pună în valoare inepuizabila forţă de expresie a vocii umane.  
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite