GALERII FOTO şi VIDEO Inedit: Locul unde peşti de zece kilograme sar la picioarele pescarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fenomen demn de admirat la Babadag: Mii de peşti chiar şi mai mari de 10 kilograme sar din baltă direct în plasele pescarilor sau chiar la picioarele celor care privesc de pe margine uimitorul spectacolul.

La ieşirea din oraşul tulcean Babadag, în zona numiă Toprachiu, zeci  de localnici, dar şi turişti trag pe dreapta pentru a vedea spectacolul: peştii din lacul Babadag oferă un spectacol pe care nu trebuie să îl ratezi dacă ajungi în zonă.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Din cauza viiturii, singerul (care în această perioadă ar fi trebuit să depună icrele) se duce în bancuri după curent. Problema este că dacă urmează calea viiturilor, peştele ajunge dintr-o baltă privată în altă baltă privată. Aşa că proprietarul lacului a amenajat un baraj care împiedică peştele să ajungă în apele unei alte bălţi.  În dreptul barajului, peşti de 10 kilograme sar precum delfinii.

Click pe poze pentru fotogalerie!

„Înainte, când aici era un mare complex, nu era nicio problemă. Dar acum, dacă nu facem aceste baraje, pierdem din peştele nostru. Am populat, a crescut deja până la şase ani şi îl pierd dacă nu creez aceste baraje“, spune Cornel Ivanov, proprietarul amenajări piscicole din zona Babadag.
Paznicii amenajării piscicole scot zeci de kilograme de peşte în numai câteva minute. Mai mult, peşti de dimensiuni considerabile eşuează pe mal, sunt culeşi atent de către angajaţii proprietarului de lac şi duşi în centrele de procesare. 
La momentul de faţă în judeţ există două astfel de baraje: la Enisala şi la Babadag. În fiecare zi din aceste zone se scot tone de singer. „Acest fenomen se întâmplă cam o dată pe an, în perioada de reproducere, mai ales dacă avem parte de ploi puternice. Acum a început de joi“, a mai precizat Ivanov.

image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite