GALERIE FOTO Şapte ani de la moartea artistului tulcean Gasser Gunther-Forst

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In memorian Gasser Gunther-Forst fiica lui, Greta, elevă la Liceul de Artă „George Georgescu“ din Tulcea va susţine astăzi un recital la pian. Marele artist a murit pe data de 13 iulie 2004, la vârsta de 61 de ani.

Majoritatea tulcenilor au în case o pictură a lui Gasser. Unul dintre cei mai apreciaţi artişti tulceni a cochetat şi cu filmul, teatrul, fotografia, dar s-a întors întotdeauna la marea lui iubire: pictura.
După Revoluţie a deschis la Tulcea prima galerie privată din judeţ, în clădirea de lângă geamie. Picturile lui sunt apreciate în Statele Unite, Elveţia, Suedia, Germania  şi nu numai. „Cred că majoritatea tulcenilor sunt extrem de mândri că au un Gasser în casă. În Ucraina, spre exemplu, am înţeles că există un muzeu unde au o încăpere întreagă dedicată picturilor lui“, povesteşte Ion Dore, regizor tulcean, fost coleg al artistului.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Gasser Gunther Forst s-a născut în Caraş Severin şi, după ce a terminat Facultatea de Arte Plastice din Timişoara, a fost repartizat la Sulina, unde a predat arte plastice timp de câţiva ani.
În fiecare an de la moartea lui la Sala Studio a Liceului de Artă este organizat un recital „In memoriam“, la care cântă la pian talentata lui fiică, Greta Gasser.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Astăzi, de la ora 18.00, Greta urcă iar pe scena Liceului pentru a cânta în amintirea celui care a fost nu numai un artist, ci şi un tată extraordinar. 

image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite