GALERIE FOTO „Bucuria“ şoferilor: Prioritate de cal în marile intersecţii din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii tulceni au acuzat, în repetate rânduri, conducătorii atelajelor de faptul că pun în pericol traficul de pe arterele de circulaţie din judeţul Tulcea. Nici municipiul nu este, însă, ocolit de astfel de mijloace de transport cu tracţiune animală.

Sâmbătă, după amiază: pe strada Viticulturii (pe carosabil), în rând cu toate maşinile, un cal şi căruţa ataşată aşteaptă cuminţi la semafor. Este roşu. Logic, şi conducătorul atelajului ştie reguli de circulaţie. Se gândeşte, probabil, că nu încurcă traficul întrucât s-a poziţionat pe prima bandă de circulaţie. Asta nu îi opreşte, însă, pe şoferii încadraţi pe banda a doua să claxoneze prelung. Nu se ştie când o rupe din loc animalul.

Click pe poze pentru fotogalerie!

„În primul rând nu au ce căuta în Tulcea, în municipiu. În al doilea rând nu au ce căuta pe niciun drum public. Dacă el îmi taie mie calea şi intru în el? Este vina lui, bara mea este spartă. Are RCA la cal? Nu cred. Eu scot bani din buzunar şi apoi mă judec cu cel  din căruţă, care eventual nu are nimic  pe numele lui. Nici măcar calul...“, spune un şofer tulcean.
„Au fost nenumărate accidente cu astfel de mijloace de transport. Circuli noaptea, căruţaşii nici măcar nu au veste, îi vezi în ultima clipă. Ei merg extrem de încet, îi iei în plin. Am fost martor la un astfel de accident. Căruţaşul era în curbă, era noaptea. Pur şi simplu şoferul s-a trezit cu el în faţă“, povesteşte un alt şofer tulcean.

Calul la semafor
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite