FOTO VIDEO Poarta spre oraşul secolului trecut: „Amintiri din Tulcea“, la Casa Avramide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din această săptămână, la Art Cafe din incinta Casei Avramide de pe strada Progresului din municipiul Tulcea este deschisă publicului expoziţia temporară intitulată „Amintiri din Tulcea“. Iată ce vei putea vedea aici:

Tulcenii care ajung aici sunt invitaţi să admire o expoziţie de reproduceri după fotografii şi imagini din Tulcea secolelor XIX – XX, aparţinând unor colecţii private precum şi colecţiei Muzeului de Istorie şi Arheologie.

 „În zile călduroase de vară, când atmosfera e fierbinte şi soarele orbeşte până şi gândurile, există un loc calm şi răcoros care este poarta spre Tulcea de acum o sută de ani. Un oraş aerisit, fără stereotipia blocurilor şi gândirii comuniste, un oraş în care aveau loc şi micii meseriaşi dar şi marii negustori şi unde cei cu aplecare spre învăţătură mergeau să studieze, fiecare după puterea şi calităţile sale“, spune Cătălina Popa, responsabil Relaţii Publice în cadrul Institutului de Cercetări Eco Muzeale din Tulcea.

 Tinerii care doresc să afle cum arăta oraşul în care au crescut bunicii lor sunt invitaţi la Casa Avramide, pentru un moment de meditaţie. Intrarea este gratuită, spun organizatorii expoziţiei.
„Pentru cel pe care viaţa l-a adus vremelnic în Tulcea din prima jumătate a secolului trecut, şi mai ales pentru cei care acum sunt la apusul vieţii, aceleaşi imagini sunt prilejul de a retrăi acele timpuri cu înţelepciunea de acum“, mai spune Cătălina Popa.

Mai citiţi şi:

FOTO Poveşti din secolul trecut: invitaţie la o plimbare prin gara fluvială a anilor ‘60

FOTO Astăzi şi acum un secol: Imagini cu Dunărea îngheţată

FOTO VIDEO Ei au construit Tulcea: oamenii care au pus bazele oraşului de astăzi

FOTO Cea mai veche imagine cu municipiul Tulcea!

FOTO Povestea ceasului de pe Biserica Sf. Gheorghe din Tulcea



Sursa YouTube

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite