FOTO Cum blochează Guvernul turismul din Deltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de hotărâre de Guvern care prevede interzicerea motoarelor puternice în Rezervaţia Deltei Dunării ar putea bloca orice fel de activitate turistică şi ar putea aduce în faliment oamenii care trăiesc din turism. Ministerul Mediului a propus ca ambarcaţiunile cu motoare mai mari de 15 KW să nu aibă acces pe unele dintre cele mai interesante canale ale Deltei.

„Pentru noi asta ar putea să însemne finalul activităţii din turism. Sunt investitori care şi-au făcut credite ipotecare pentru a-şi lua ambarcaţiuni, iar acum nu au cum să îşi scoată banii. Turiştii când vin în deltă vor să se plimbe pe canale, nu să stea la hotel să să se uite în jur“, explică Daniel Iluşcă, unul dintre operatorii din zona Crişan.

Click pe poze pentru toată fotogaleria!

Acesta a mai precizat că este aproape imposibil să circuli pe canale cu o lotcă şi să dai la rame. La fel de greu este să circuli cu motoare atât de mici: „Să dea la rame toată ziua cine a propus această lege. Iar cu motoarele mici să încerce oricine să meargă pe lacurile din Deltă. La noi lacurile sunt pline de iarbă, cu motor de 25 de cai nu mergi mai mult de 10 minute că se strică“, a mai adăugat Iluşcă.
Citiţi mâine în Adevărul de Tulcea cum se aplică reglementările privind carburantul fără acciză pentru operatorii din deltă!

„Cum le explici miilor de turişti că trebuie să se întoarcă la Tulcea pentru a plăti taxa?“
Administraţia Rezervaţiei luptă împotriva turismului agresiv din Delta Dunării

Apus în deltă
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite