Doi străini şi-au pierdut camera foto în România, iar găsitorul îi caută să le-o înapoieze: „Este păcat de amintirile lor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străinii căutaţi şi-au pierdut camera aparatul foto în Tulcea Sursa Facebook Cristina Bordei

Doi turişti străini şi-au pierdut camera foto în România, iar cea care a găsit-o îi caută acum să le înapoieze aparatul.

Cristina Bordei, o tulceancă mamă a trei copii, a găsit aparatul foto într-o borsetă lăsată pe un scaun, la Restaurantul Trident din Tulcea. Era într-o vineri, 11 octombrie, la ora 12.30.

„Era pe un scaun la terasă, într-o borsetă negru cu roşu. Erau 2 cafele neterminate pe masă, cred ca au plecat în fugă“, relatează Cristina. 

De atunci, ea a încercat să găsească proprietarii aparatului foto. A încerca chiar să contacteze producătorul Canon pentru a găsi cui a vândut acest obiect, dar seria articolului era ştearsă. 

În cele din urmă a apelat la Facebook, rugându-i pe internauţi să distribuie apelul său, însoţit de poze ale proprietarilor găsite în aparat.

Dragilor, am găsit aparatul foto al celor din poză. Banuiesc că sunt francezi sau belgieni. Ajutaţi-mă să le înapoiez amintirile. Orice share pe orice grup sau chiar pe cele internaţionale este binevenit. Am încercat cu google images, nu găsesc, seria de pe el e ştearsă... nu mi-a rămas decât să-i postez... Mulţumesc! Tulcea, România“, a scris Cristina pe Facebook. 

Cristina Bordei a precizat pentru „Adevărul“ că turiştii au în aparat poze multe cu biciclete, călătorind prin toată lumea. „E păcat de amintirile lor“, a spus ea. 

Cristina Bordei, împreună cu soţul ei, cea care a găsit camera foto Sursa Facebook Cristina Bordei

Cristina Bordei din Tulcea a găsit camera foto a turiştilor străini Sursa Facebook CB

La începutul lui ianuarie 2018, o pereche de miri din Bucureşti a fost găsită în mod asemănător, în urma unui articol „Adevărul“ care a preluat un mesaj postat pe Facebook, care a fost apoi distribuit masiv. Cel care îi căuta era Matt Hills, un turist american care vizitase România în anul 1981 şi fotografiase nunta celor doi tineri, Zinica şi Liviu Breazu, de la Biserica Stavropoleos. 

Matt le-a promis mirilor că le va trimite pozele, dar întors în SUA şi-a dat seama că a pierdut adresa lor. Peste ani, sora lui Matt, Susan Hills Goldman, a postat „mesajul în sticlă“, care a ajuns în cele din urmă la destinatari, într-un veritabil happy-end. 

Zinica şi Liviu Breazu - mirii pozaţi în anii '80 de un american Sursa Facebook ZB
Nuntă la Biserica Stavropoleos din Bucureşti pozată de un american în anii '80 Sursa Facebook Susan Hills Goldman

Zinica şi Liviu Breazu, azi şi ieri

Pe aceeaşi temă: 

Au fost găsiţi mirii români căutaţi de americanul care i-a fotografiat în 1981, la cununie. Cei doi sunt împreună şi astăzi

Povestea impresionantă a mirilor români pozaţi de un american în 1981, relatată într-un mare ziar din SUA: „Nunta întinsă pe 4.400 de mile şi 36 de ani“

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite