Delta Dunării în septembrie şi octombrie: descoperă lumea înaripatelor şi a celor mai frumoase peisaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimic nu se compară cu o plimbare toamna, cu lotca, pe canalele deltei pline cu nuferi. În Delta Dunării, în septembrie şi octombrie, păsările sălbatice ies din ascunzători şi îşi iau zborul, pregătindu-se pentru marea plecare.

În deltă, sezonul nu se termină cu plecarea verii. Oamenii deltei spun că toamna este cel mai nimerit anotimp pentru a vizita acest colt de rai. „Primăvara, delta arată într-un fel, vara înalt fel, însă toamna este de-a dreptul magnifică, ne arată o altă faţă a ei“, dezvăluie Dragos Gociman, vicepreşedintele Asociaţiei Patronatului în Turism din Delta Dunării.

Delta Dunării în septembrie şi octombrie. Cum e vremea

Temperatura în deltă în lunile septembrie este de aproximativ 20 – 25 de grade Celsius, tocmai bună pentru ca turiştii să se bucure de minunăţiile zonei, fie că aleg Sulina, Sfântu Gheorghe sau Chilia.

Întinderile de nisip de la Sulina şi Sfântu Gheorghe îşi dezvăluie mai mult ca niciodată misterele. Turiştii care doresc un sejur de cinci stele au la dispoziţie complexurile hoteliere cu multe stele, care au piscine cu apă caldă.     

Toamna este anotimpul cel mai aşteptat de pescari, când undiţele nu ies niciodată din apă fără captură.

Delta Dunării în septembrie şi octombrie. Tarife la cazare

Odată cu venirea toamnei, şi preţurile scad la unităţile de cazare din Delta Dunării, cu aproximativ 30%. Spre exemplu, pachetul de cazare şi masa pentru o zi este, în această perioadă, de 50 de euro, iar pentru all inclusive el urcă până la 60-70 de euro.

Reprezentantul agenţilor economici din Delta Dunării îi sfătuieşte pe turişti să ceară agenţiei de turism sau unităţii de cazare toate informaţiile legate de tarife înainte de a pleca în excursie.

 „Sezonul 2015 în Delta Dunării este în curs, sunt anunţate rezervări inclusiv pentru toată luna octombrie. Anunţăm o creştere de 30% a numărului de turişti faţă de 2004“, precizează Dragoş Gociman. 

Vă mai recomandăm:

Sacalin, peninsula care se roteşte. Misterele limbii de pământ care s-a născut din Marea Neagră şi a apărut în urmă cu un secol şi jumătate

Incursiune pe Insula K din Marea Neagră. Cel mai nou pământ al României

FOTO „Triunghiul Bermudelor“ din Marea Neagră. Cum explică specialiştii misterele din zona Şabla şi Insula Şerpilor

Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata

Jurnal de vacanţă. Drum iniţiatic spre izvoarele poporului român, prin sudul Dobrogei

Don Giovanni, piratul de la Sulina. Cum a reuşit fostul marinar să înşele autorităţile şi să rămână cu marfa ilegală şi cu despăgubirea

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite