Zeci de persoane „săltate” într-un dosar de trafic de migranţi şi de droguri. Cum funcţiona reţeaua

0
0
Poliţiştii au descins la 37 de adrese din mai multe judeţe FOTO Arhivă
Poliţiştii au descins la 37 de adrese din mai multe judeţe FOTO Arhivă

Procurorii DIICOT, însoţiţi de poliţişti de la Crimă Organizată şi Poliţia de Frontieră au descins miercuri, 18 mai 2022, la mai multe adrese din vestul ţării pentru destructurarea unei reţele de trafic de migranţi şi de droguri.

Potrivit DIICOT, percheziţiile s-au desfăşurat în judeţele Arad, Timiş, Cluj, Iaşi şi Caraş Severin, urmând ca la audieri să fie duse zeci de persoane. „În fapt s-a reţinut că, în luna august 2021, pe raza judeţului Timiş, a fost constituit un grup infracţional organizat, format din 41 de membri, care a acţionat până în prezent în zona de vest a României cu scopul de a săvârşi infracţiunea de trafic de migrant”, arată DIICOT.

Potrivit procurorilor, „membrii grupului infracţional au racolat migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, care trecuseră ilegal frontiera României, dinspre Serbia şi Bulgaria, şi care se adăposteau pe raza judeţului Timiş, în special în Municipiul Timişoara, în aşteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria”.

„Migranţii erau preluaţi de către membrii grupului infracţional organizat din Timişoara şi transportaţi cu autoturismele acestora sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat a României cu Ungaria, pe raza judeţului Arad. Ulterior, aceştia erau călăuziţi de membrii grupului în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţia finală a migranţilor fiind Austria şi Germania. Activităţile infracţionale au fost realizate de către membrii grupului infracţional organizat în scopul obţinerii unor beneficii materiale importante”, mai arată DIICOT.

În paralel cu traficul de migranţi, mai spun procurorii DIICOT, unii membri ai reţelei se ocupau şi de trafic de droguri. „În perioada ianuarie-mai 2022, o parte dintre membrii grupului infracţional organizat au deţinut şi vândut, fără drept, droguri de mare risc (cocaină în schimbul unei sume de 100 euro pentru un gram şi amfetamină în schimbul unei sume de 150-180 lei pentru un gram) şi droguri de risc (canabis în schimbul unei sume de 50 de lei pentru un gram), consumatorilor de pe raza judeţelor Arad, Timiş şi Caraş Severin”, a a mai transmis DIICOT.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 44 persoane.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite