VIDEO Tâlharul care a atacat-o cu sălbăticie pe angajata unui cazinou din Timişoara, eliberat de două ori înainte de termen. De fiecare dată a recidivat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul din Timişoara reţinut pentru 24 de ore după ce a şocat prin violenţa cu care a atacat-o pe angajata unui cazinou din Timişoara a fost condamnat în trecut pentru patru infracţiuni de furt, fiind eliberat condiţionat de două ori. De fiecare dată, infractorul a recidivat.

Tânărul acuzat că a tâlhărit-o pe angajata unui cazinou din Timişoara, lovind-o cu pumnii, cu picioarele şi un scaun, are un trecut infracţional bogat. În 2012, Andrei Cătălin Pria a fost condamnat pentru furt calificat, dar în 2013 a fost eliberat condiţionat. În 2015, tânărul acum în vârstă de 27 de ani a intrat din nou la închisoare după ce a comis în mai puţin de o săptămână patru furturi. Individul a spart mai multe louinţe din care a furat mai multe bunuri.

Condamnat la un an şi nouă luni de închisoare cu executare, Pria a fost propus în ianuarie 2017 pentru eliberare condiţionată. Chiar dacă condamnatul nu a fost sancţionat în penitenciar, fiind recompensat de mai multe ori, judecătorii au decis, păstrarea tânărului în închisoare, magistraţii nefiind convinşi că hoţul a fost reeducat.

Instanţa constată că deţinutul este recidivist, beneficiind anterior de instituţia liberării condiţionate, astfel că se poate concluziona că pedepsele aplicate anterior condamnatului nu şi-au atins scopul, respectiv să nu mai săvârşească noi infracţiuni. Prin urmare, durata din pedeapsa aplicată, executată până în prezent, chiar dacă întruneşte fracţia legală, nu este în opinia instanţei suficientă să îndeplinească scopul pedepsei, acela de prevenţie, de corecţie, fiind justificată şi necesară executarea în continuare a pedepsei de către petentul condamnat. În procesul verbal se reţine că petentul a participat la câteva programe educaţionale, însă, cu toate acestea, instanţa apreciază că aceste elemente care îl caracterizează pe condamnat în mod favorabil nu reprezintă dovezi temeinice de îndreptare, ci o simplă adaptare din partea petentului la condiţiile impuse de mediul penitenciar. În plus, faţă de durata privării de libertate, numărul de programe educative la care a participat petentul apar ca fireşti pentru o persoană care, în lipsa opţiunilor, încearcă să se supună rigorilor vieţii în penitenciar, dar nu pot reprezenta însuşiri remarcabile şi nici dovezi solide de corectare a atitudinii petentului faţă de valorile sociale ocrotite de legea penală”, se arată în sentinţa prin care a fost respinsă cererea de eliberare condiţionată a lui Pria.

Prin aceeaşi decizie, judecătorii au decis ca eliberarea condiţionată a condamnatului să fie rediscutată după o lună de la respingerea cererii. În martie 2017, judecătorii au decis eliberarea lui Pria. „Instanţa  constată  că antecedentele penale au fost deja analizate, constituind motiv de amânare a discutării cererii sale de liberare condiţionată după data de 16.02.201 7. Pe timpul executării pedepsei a participat la programele şi activităţile de reintegrare socială recomandate în Planul individualizat de eveluare şi intervenţie educativă şi terapeutică, cu excepţia activităţii de şcolarizare. A participat la activităţi productive de tip prestări serviciu, deservire şi voluntariat, din luna iunie 2015. A mai fost discutat în comisia de liberare condiţionată la data de 17.01.2017, dată de la care a muncit şi a fost recompensat o data”, se arată în decizia de eliberare condiţionată a individului reţinut acum pentru tâlhăria comisă marţi într-un cazinou din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite