VIDEO FOTO "V" de la Virgil, un concert special pentru Timişoara: "Aşa suntem noi, bănăţenii, avem pieptul roşu de cât ne batem cu pumnii în el"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virgil Ianţu şi-a lansat primul album solo, "Ieri şi azi", într-un concert în Sala Capitol din Timişoara. În sală s-au aflat şi mama şi fratele artistului.

Anul acesta se fac 24 de ani de când Virgil Ianţu a părăsit oraşul natal Timişoara şi s-a stabilit în Bucureşti. A devenit vedetă de televiziune prezentând show-uri precum  “Vrei să fii miliardar?”, “Copiii spun lucruri trăsnite” şi “Te crezi mai deştept?”.

Absolventul Liceului de muzică “Ion Vidu” din Timişoara s-a făcut remarcat în muzică în trupa The Fifties, care l-a acompaniat pe Ştefan Bănică Jr. A mai cochetat cu muzica alături de Alexandru Andrieaş şi Nicu Alifantis, dar acum a venit rândul să plece pe drumul său. 

Albumul de debut al cariere solo pentru Virgil Ianţu, “Ieri şi azi”, a fost lansat sâmbătă seara în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. 

“În mintea şi în sufletul meu, calculele arată altfel. Asta o ştiu şi prietenii mei din Bucureşti pentru că de la început i-am cinstit cu răchia de Banat, cu alimentele din zonă şi când era de băut o bere la un meci al lui Poli, bineînţeles, le spuneam să bea Timişoreana. Şi acum fac la fel. De altfel, chiar lângă fabrică am copilărit. Bine, aşa am şi ramas, foarte legat de tot ce reprezintă Timişoara, de oameni şi de tradiţii. Aşa suntem noi, bănăţenii, avem pieptul roşu de cât ne batem cu pumnii în el, dar cred că asta este un lucru bun pentru păstrarea identităţii şi tradiţiilor. Probabil că trecerea timpului accentuează legăturile cu locul de origine. Eu o simt tot mai tare. Este unul dintre motivele pentru care am decis ca primul meu concert  din cadrul turneului de lansare al albumului <Ieri şi azi> , să se desfăşoare acasă, la Timisoara”, a spus Virgil Ianţu.

Noul proiect “V” este unul de suflet. Unul în care Ianţu a ales câteva piese reprezentative din istoria muzicii româneşti, le-a reorchestrat în manieră swing şi jazz, şi le-a pus pe albumul său de debut.

Concertul de la Timişoara a fost unul sentimental pentru Virgil Ianţu. Au venit să-l vadă prietenii vechi, în sală s-a aflat şi fosta dirigintă de la liceu, printe spectator a fost şi mama şi fratele său. 

“V” a pregătit un spectacol la modul cel mai profesionist. Totul a fost aranjat impecabil. Publicul a putut auzi melodii cunoscute precum “Tanţa” (Timpuri Noi) “Dor de viaţă” (Aura Urziceanu), “Extravaganza” (Loredana Groza), “Dacă ai şti” (Directia 5), “Găseşte-mi loc în inima ta” (Ştefan Bănică), “Oare ştii” (Simplu), “Dorul” (Aurelian Andreescu) sau “Vreau o minune” (Holograf).  Pe album, Virgil Ianţu are o singură piesă compoziţie proprie: “Ieri şi Azi”. 

Virgil Ianţu a fost acompaniat de Bucharest Jazz Orchestra, iar pe scenă, printre instrumentişti, a avut şi şase suflători. 

Turneul naţional ca continua cu concertele de la Bacău (22 martie), Iaşi (23 martie), Braşov (28 martie), Cluj (29 martie) şi Sibiu (30 martie). 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite