VIDEO De ce spune preşedintele CJ Timiş că „nu e foarte necesar” un spital regional la Timişoara: „Îmi asum ceea ce spun”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat într-o emisiune la o televiziune locală, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a declarat că judeţul Timiş nu are nevoie în momentul de faţă nevoie de un spital regional construit din temelii, spitalul judeţean Timişoara, construit acum 40 de ani, funcţionând deja ca un spital regional.

Invitat în emisiunea „Ora Adevărului” de la televiziunea locală Tev TV, Dobra a declarat că Timişul nici nu are „foarte mare nevoie” în momentul de faţă de un spital regional, actualul spital judeţean, construit în 1974, funcţionând de facto ca un spital regional.

„În mediul public se atacă că Guvernul României nu sprijină judeţul Timiş, nefiind prins la momentul ăsta un spital regional. Eu trebuie să vă spun şi îmi asum ceea ce vă spun acum. Eu consider că nu este foarte necesar un spital regional în judeţul Timiş pentru că la momentul ăsta, spitalul judeţean prin prisma profesionalismului celor care îşi desfăşoară activitatea, prin prisma investiţiilor atât din fonduri europene, cât şi din bugetul Consiliului Judeţean, prin pacienţii pe care îi tratează putem să îl considerăm un spital regional fără doar şi poate”, a declarat Călin Dobra.

Preşedintele CJ Timiş a mai declarat că lângă actualul spital judeţean se va construi o maternitate nouă, din bani europeni, iar clădirea istorică în care funcţionează în acest moment Maternitatea Bega va rămâne „liberă de sarcini”. (Vedeţi declaraţiile referitoare la spitalul regional începând cu minutul 35.00)  

Fost deputat PNL: „Timişoara nu este buricul pământului”

Dobra nu este primul politician din Timiş care ia apărarea Guvernului pentru că nu construieşte un spital regional la Timişoara. În 2014, fostul deputat PNL, Horia Cristian, apăra Guvernul României care nu a inclus Timişoara pe lista oraşelor în care să se construiască un spital regional.

„Părerea mea este că nu este un eşec şi aici trebuie să dau dreptate guvernului chiar daca nu îmi place. Spitalul de urgenţă din Iaşi este spital pavilionar, se lucrează în situaţii incredibile, la Cluj este aceeaşi situaţie. Daca priveşti strategic, primele două care trebuie adresate sunt Iaşi şi Cluj. Indiscutabil. Să nu credeti că un spital regional este un mega-giga spital. Un spital regional are doar 600 de paturi şi fac doar urgenţe. Deci, pentru cei care îşi închipuie ca va fi nu stiu ce spital uriaş în care vor pacienţii primi toate serviciile posibile şi imposibile din lume se înşeală amarnic (…)Timişoara nu este buricul pământului, e imposibil ca oamenii din toată ţara să vină la Timişoara. Trebuie să vă gândiţi că Iaşiul şi Clujul au nevoi mai mari”, declara Horia Cristian în 2014, citat de voceatimisului.ro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite