Viceprimarul Timişoarei, scăpat definitiv de acuzaţiile de incompatibilitate: „Nu voi face o pledoarie împotriva ANI”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu FOTO Facebook/Dan Diaconu
Viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu FOTO Facebook/Dan Diaconu

Acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de incompatibilitate, viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu a scăpat definitiv de acuzaţii după ce Curtea Supremă a decis anularea raportului ANI. Diaconu a declarat că nu va face o pledoarie împotriva ANI, considerând că rolul instituţiei este unul important.

Printr-un raport finalizat în anul 2015, viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu (PNL) a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate, fiind acuzat că „în perioada 22 iunie – 18 octombrie 2012 a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi funcţia de administrator al S.C. Speed Distribution SRL”. Diaconu a contestat în permanent raportul ANI, susţinând că în perioada în care ocupa simultan cele două funcţii, firma era inactivă.

În procesul în care a contestat raportul ANI, Diaconu a primit câştig de cauză atât la Curtea de Apel Timişoara, cât şi la Curtea Supremă. După pronunţarea sentinţei finale, Diaconu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care arată că în ciuda acuzaţiilor nefondate aduse de ANI, nu va face o pledoarie împotriva Agenţiei.

„Astăzi am încheiat o perioada de 4 ani deloc uşori în viaţa mea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia Curţii de Apel Timişoara, anulând raportul ANI cu privire la presupusa mea incompatibilitate. Pentru cei care ar aştepta o pledoarie împotriva acestei instituţii - ANI - nu o voi face. Nu aş fi făcut-o nici dacă, prin absurd, aş fi pierdut. Cred în continuare că rolul ANI este unul important pentru România, în acest moment. Chiar dacă pentru mine au fost momente grele, iar unii dintre cei cu care împart vremelnic calitatea de om politic s-au întrecut în acuze prosteşti, e important să poţi distinge între experienţa personală şi rolul unei instituţii. Vreau să vă mulţumesc tuturor celor ce mi-aţi fost alături şi mai ales celui care, cu profesionalism, m-a ajutat în tot acest timp, din punct de vedere juridic, să îmi demonstrez nevinovăţia - prof. dr. Lucian Bercea (n.r. decanul Facultăţii de Drept din cadrul UVT)”, a scris Diaconu pe pagina sa de Facebook.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite