"Vandalizarea" corturilor USL din Timișoara: liberalii acuză pe toată lumea de "conspirație". Vezi ce spun contracandidații!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea trecută, pe corturile amenajate de USL în oraș, au fost lipite afișe pe care scrie “Amplasament ilegal. Hotărâre nr.38/H. Biroul electoral de circumscripție”. Nimeni nu a revendicat "atentatul".

Supărare mare la sediul PNL din Timișoara. Reprezentanții liberalilor sunt revoltați că peste noapte, pe corturile amenajate în oraș, au fost lipite afișe pe care scrie “Amplasament ilegal. Hotărâre nr.38/H. Biroul electoral de circumscripție”. De lipirea afișelor nu sunt însă responsabili cei de la Biroul Electoral Municipal și nimeni altcineva nu a revendicat “atentatul” asupra acestor amplasamente. 

Europarlamentarul Cristian Bușoi a găsit însă țapii ispășitori. “PNL Timiș protestează în mod clar împotriva felului prin care, în timpul nopții trecute,  corturile de campanile destinate a fi puncte de informare, au fost vandalizate. Sunt vinovate toate partidele care s-au coalizat pentru a ne împiedica demersul nostru de a informa cetățenii. Îi suspectez pe cei de la Uniunea pentru Timiș, PDL și Poliția Locală. Acum văd că cei de la Biroul Electoral se leagă de faptul că pozele ar avea dimensiuni prea mari. Sper să se facă dreptate, să ne putem duce mai departe campania”, a declarat Cristian Bușoi.

Liberalii sunt deciși să depună o plângere la poliție și spun că vor cere dreptate în justiție. “Toate partidele s-au coalizat împotriva noastră, iar cele două judecătoare de la Biroul Electoral Municipal au fost influențaze să meargă într-o anumită direcție. Poliția Locală nu a luat nicio măsură, deși sunt puși să supravegheze. Ne așteptăm ca toată lumea să fie împotriva noastră, dar vrem să se păstreze fair-play-ul. Noi avem autorizație pentru toate amplasamentele din oraș”, a mai spus Bușoi.

Poliția nu păzește doar corturile USL-ului

Cei de la PNL au semnalat că există mai multe corturi care au fost măzgălite. La unele, de exemplu, s-a șters cu vopsea albă inscripția colegilor de alianță PSD. “Poliția Locală nu are misiunea să stea să păzească doar corturile puse de USL. Au ca obiectiv paza celor 50 de locații unde sunt montate panouri electorale. Sigur că în unele zone sunt și acele corturi, dar polițiștii nu stau să le păzească așa cum s-a spus. Agenții nu au observat persoanele care au lipit acele afișe”, a declarat Dana Seracin, purtător de cuvânt la Poliția Locală.

De cealaltă parte, Adrian Orza, candidatul Uniuni pentru Timiș a declarat: “Să fim serioși, acele corturi nu arată a puncte de informare. Chiar așa iau de proști un oraș întreg”, a spus Orza.

Prin firea mea sunt un justiţiar, iar nimeni nu e mai presus de lege. Văd însă că s-ar putea să fie domnul Robu, pentru că a împânzit domeniul public cu nişte panouri patrulatere pe care nici acum nu vrea să le dea jos”, a declarat și Ioan Răducanu, candidatul UNPR la Primăria Timișoara.   

Scandalul a început după ce Uniunea pentru Timiș i-a acuzat pe liberali că respectivele corturi în care se vor distribui materiale electorale sunt de fapt sisteme publicitare de mari dimensiuni, lucru nepermis de lege. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite