UPDATE Două trotinetele electrice din Timişoara au ajuns în Oltenia. Totul este monitorizat cu precizie prin GPS

0
0
Tronetele au fost detectate în judeţul Dolj
Tronetele au fost detectate în judeţul Dolj

Trotinetele electrice ale Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT) au ajuns de sărbătorile pascale în judeţul Dolj, nu departe de Craiova.

UPDATE Ştirile legate de descoperirea trotinetelor electrice din Timişoara, care au fost depistate prin intermediul GPS tocmai în judeţul Dolj, au devenit virale pe reţelele de socializare. Din fericire acestea nu au fost furate. Duminică dimineaţă, Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al STPT, a explicat pentru Tion.ro, ce s-a întâmplat cu cele două trotinete. 

"La Gherceşti are sediu firma care a livrat trotinetele electrice. Cele două trotinete au fost trimise acolo pentru remedierea unor probleme tehnice, ele aflându-se în garanţie. Nu le-a furat nimeni. Sunt la reparat”, a declarat, pentru tion.ro, Cosmin Bradu.

Povestea "plecării" trotinetelor în Oltenia

La începutul lunii aprilie, la Timişoara a fost inaugurat primul sistem de închiriat trotinete electrice din România. Primăria a cumpărat în primă fază 25 de trotinete, care pot fi luate gratuit din cele trei staţii amplasate în Complexul Studenţesc. 

Două dintre trotinete au ajuns de sărbători în Oltenia. Descoperirea a fost făcută de un utilizator, prin intermediul aplicaţiei TroTM. 

Trotinetele din sistem pot fi urmărite în timp real prin GPS. 

Trotinetele cu numerele de identificare TM0008 şi TM0016 au fost localizate, sâmbătă, 27 aprilie, în judeţul Dolj, nu departe de Craiova. Mai exact, una în satul Gherceşti, iar cealaltă în satul Motoci.  

220 de trotinete electrice până în 2020

La nici o săptămână de la inaugurarea noului sistem de transport în comun din Timişoara, au apărut şi problemele. În cinci dintre porţi au fost smulse cablurile de încărcare. “Nu ştiu dacă a fost din neatenţie sau din grabă. Am remediat problemele şi sperăm ca oamenii să înveţe să le folosească cum trebuie”, a spus atunci Nicolae Bitea, directorul STPT. 

Cele 25 de trotinete electrice au costat 130.000 de lei. Planul Primăriei Timişoara este ca până în 2020 să pună la dispoziţia cetăţenilor 220 de trotinete electrice. 

Trotinetele electrice pot fi închiriate gratuit, pentru cel mult 30 de minute. Este nevoie doar de un card de călătorie eliberat de STPT şi folosirea unei aplicaţii de pe telefonul mobil.

Aplicaţie trotinete
Aplicaţie trotinete
Aplicaţie trotinete


 

Aplicaţie trotinete


Sursa foto: www.orasul-timisoara.ro

Citeşte şi:

Prăpăd în urma oamenilor care folosesc gratis bicicletele şi trotinetele electrice din Timşoara: „Am găsit smulse cablurile de încărcare, sunt zgâriate, strâmbe“

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite