Topul scandalurilor petrecute pe Aeroportul din Timişoara: un italian s-a tăiat cu sticla, iar iubita lui Năstase s-a războit cu fostul soț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul "Traian Vuia" nu a fost ocolit de personaje ciudate
Aeroportul "Traian Vuia" nu a fost ocolit de personaje ciudate

Pe Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara au avut loc în ultimii ani câteva scene desprinse parcă din telenovele. Vă prezentăm cele mai mari scandaluri care au avut loc pe aeroport.

Citește și:

Ciocane, gantere, sucitoare şi cătuşe erotice în bagajele românilor la îmbarcarea în avioane GALERIE FOTO

Serviciul de securitate de pe aeroport a mai avut de-a face de-a lungul timpului cu numeroase persoane recalcitrante, care din diverse motive au făcut scandal. Cei mai mulţi sunt nemulţumiţi când trebuie să treacă de controlul anti-tero, unde, uneori, sunt puşi să se şi descalţe.

Încerăm să minimalizăm disconfortul oamenilor prin mijloace modern. Aceste măsuri sunt obligatorii. Recent am primit vizita unei comisii europene pe securitate. Inspecţia a fost perfectă, pentru că se aplică reglementările europene. Au fost însă și câteva episoade în care am avut de-a face scandaluri, rezolvate de poliție sau de angajații aeroportului”, a afirmat Călin Marinete, şeful Securităţii de pe Aeropotul “Traian Vuia”.

S-au tăiat cu cioburi de sticlă


În 2008, un cetăţean Italian a ajuns la spital după ce s-a tăiat cu cioburi de sticlă, în barul destinat publicului de pe aeroport. Bărbatul de 32 de ani a spart un pahar, iar cu cioburi şi-a provocat răni în zona arterei carotide şi la mâna dreapta. Reprezentanţii aeroprtului au spus atunci că italianul a recurs la acest gest din motive personale.

În 2009, un alt bărbat, care a fost nemulţumit de compania Wizz Air, care l-a obligat să plătească o taxă suplimentară la bagaje. Fiind băut, acesta s-a luat la harţă cu toţi cei care i-au ieşit în cale. Şi-a provocat şi câteva răni superficiale. Nu a mai ajuns la Londra, unde îşi găsise un loc de muncă, omul fiind săltat de poliţişti şi amendat cu câteva sute de lei. Cei de la companiei nu i-au returnat banii pe bilet.

Și-a altoit prietena pe aeroport

Anul trecut, aeroportul a fost scena unui scandal cu tentă amoroasă. O tânără, care urma să plece în Spania, a fost alergată de fostul iubit sub ochii poliţiştilor şi angajaţilor aeroportului. Bărbatul orbit de gelozie a vrut să o împiedice pe femeie să plece în Spania. Ghinionul său a fost că pe aeroport se aflau foarte mulţi poliţişti, veniţi pentru primirea unui grup de ţigani repatriaţi din Franţa.

Iubăreţul a alergat-o pe femeie, cu poliţiştii pe urmele lui, iar când a ajuns-o i-a aplicat o lovitură peste cap, luându-i şi biletul de avion. Agresorul a fost imobilizat şi apoi amedat pentru tulburarea liniştii publice.

Război între Brigitte Sfăt și fostul soț

Tot în 2010, pe aeroport s-a desfășurat un episode din telenovela fostului mare tenismen Ilie Năstase cu timișoreanca Brigitte Sfăt. Năstase a venit, de la București, pe Aeroportul “Traian Vuia” din Timișoara, unde urma să se întâlnească cu noua sa iubită. Cei doi se pregăteau să plece într-o vacanță la Milano.

La aeroport și-a făcut apariția Ovidiu Torj, cu fiica lui și a Brigittei. Într-o scenă parcă desprinsă dintr-un film, fostul soț i-a dat fetița iubitei lui Năstase, îndemnând-o s-o ia și pe micuță în vacanță. Prinsă la mijloc, Brigitte s-a trezit cu fetița care nu avea pașaport, iar sotul ei acuzând-o că nu este o mama bună.

"A fost ceva incredibil. Își aruncau copilul de la unul la altul și fetița plângea. Era distrusă și nu înțelegea nimic. Mi-a părut așa de rău de copil, se vedea că suferă enorm", a spus un martor ocular al incidentului.

Țiganii din Franța au fost supărați

Și țiganii repatriați în luna august din Franța au făcut scandal. Peste 120 de romi au ajuns pe aeroportul timișorean, unde nu vrut să discute cu nimeni şi au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor. Mai mult decât atât, ţiganii au înjurat, scuipat şi au ameninţat sau chiar au aruncat cu bucăţi de cârnaţi pentru a scăpa de camerele de luat vederi.

Sârbii au blocat decolarea unui avion

În primăvara acestui an, un grup de aproximativ 30 de persoane de naţionalitate sârbă, sub influenţa băuturilor alcoolice, au provocat scandal pe Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara. Aceştia au blocat declorarea aeronavei companiei Wizz Air, care trebuia să plece spre Barcelona.

Mai multe echipaje ale jandarmeriei s-au deplarat de urgenţă pentru a calma spiritele. A existat şi posibilitatea unei intervenţii în forţă a trupelor speciale, însă nu a mai fost nevoie, pentru că sârbii au fost convinşi de căpitanul aeronavei să îşi ocupe locurile în linişte să renunţe la scandal. Aeronava companiei Wizz Air a decolat fără doi dintre suporterii echipei de baschet Partizan Beograd, care au fost coborâți din aeronavă.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite