Timişorenii sunt sofisticaţi: gătesc carne de cangur, piton, crocodil şi zebră. Un kilogram costă şi 300 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O carmangerie din Timişoara a dat lovitura prin importul de cărnuri exotice, kilogramul de animal străin costând între 100 şi 300 de lei. Cea mai căutată carne rămâne cea a struţului, care este asimilat de clienţi ca „o găină mai mare".

De la o simplă fabrică de prelucrare a cărnii de vită, Claudiu Georgeoni, în vârstă de 29 de ani, din Lugoj, judeţul Timiş, a ajuns furnizorul preferat de carne al timişorenilor cu gusturi rafinate. El a deschis în centrul oraşului o măcelărie, unde pe lângă carne de porc, oaie sau vită, clienţii pot pleca acasă cu carne de urs, file de piton, steak de cangur sau fâşii subţiri şi zemoase de pulpă de zebră. Alte animale ale căror cărnuri sunt vândute la kilogram sunt struţul, crocodilul, căprioara şi antilopa. Fiecare kilogram de animal exotic costă aproape 100 de lei, însă în ciuda crizei, clienţii continuă să apară.

„Există în oraş suficiente măcelării, astfel că a trebuit să vin cu ceva nou pe piaţă. Iniţial, am furnizat carne exotică restaurantelor din oraş. Mi-am dat seama că există cerere, astfel că acum vindem şi persoanelor fizice. Nu fac cumpărături aici doar cei bogaţi. Avem şi studenţi care cumpără 100 de grame doar ca să guste", spune Claudiu Georgioni.

image

Cea mai căutată carne rămâne cea a struţului, care este asimilat de clienţi ca „o găină mai mare". „Sunt tentată să gust carnea de zebră. Cred că va avea acelaşi gust ca şi carnea de cal", a spus Diana Bujdei, de 44 de ani, una dintre clientele măcelăriei.

Cum afacerea are succes, Claudiu Georgeoni are de gând ca de săptămâna viitoare să vindă şi ouă de struţ. „Preţul unui ou nu o să fie mai mare de 100 de lei. Gustul e asemănător cu cel al oului de găină, doar că atunci când vine vorba de omletă, cu oul struţului poţi să hrăneşti o stradă întreagă", mai spune Claudiu Georgeoni.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite