Timişorenii au şansa să înveţe cum să exploreze grote la un curs gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curioşii care caută experienţe inedite şi nu se dau înapoi de la ieşiri în natură sunt invitaţi să descopere lumea peşterilor la un curs gratuit de speologie.

Deja ajuns la a XV-a ediţie, cursul de iniţiere în speologie „Descoperă Lumea Peşterilor", susţinut de profesioniştii de la Prusik, se va desfăşura din 5 mai până în 9 iunie la Timişoara. Toţi iubitorii de natură care vor participa la curs vor afla cele mai interesante lucruri despre lumea subterană şi vor avea ocazia să plece în trei excursii prin Munţii Banatului sau Munţii Apuseni pentru a pune în practică ceea ce au învăţat la cursurile teoretice interactive.

Astfel, începând cu 5 mai, în fiecare miercuri de la ora 18.00, la Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, timişorenii vor putea afla noţiuni despre educaţie montană, carstologie, tehnică speologică alpină, topografie subterană, fotografie, arheologie, prim ajutor, salvaspeo, protecţia mediului, biospeologie, climatologie şi canioane, prin proiecţii foto şi video.

La ultima ediţie a cursului gratuit de speologie, mai bine de 80 de persoane de toate vârstele au pornit prin peşterile din Vestul ţării, s-au căţărat pe stânci şi au făcut sute de fotografii. „Scopul nostru a fost să facem educaţie montană. Am vrut să îi învăţăm pe oameni ce să facă atunci când merg la munte", a explicat Csilla Balint unul dintre organizatorii cursului.

Toţi cei care doresc să se înscrie la curs, indiferent de vârstă, o pot face prin telefon, la 0745 227452, sau prin email la
contact@prusik.ro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite