Strada Brazilor a fost împânzită cu brazi. Primarul a interzis plantarea plopilor şi s-a supărat şi pe un nuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt revenit din Coreea de Sud, primarul Nicolae Robu a ţinut să inaugureze strada Brazilor, pe care s-au plantat...brazi în loc de plopii din proiect

Nicolae Robu a verificat finalizarea lucrărilor de amenajare a străzii Brazilor, care se află în zona Calea Lipovei. Pe strada Brazilor, care are o lungime de 150 metri, s-au refăcut în totalitate structura de rezistenţă, s-a realizat partea carosabilă, trotuarele şi s-a amenajat spaţiul verde şi pista pentru biciclete.

Datorită numelui străzii, primarul Nicolae Robu a dispus plantarea a 41 de brazi, chiar dacă în planul iniţial al proiectanţilor ar fi trebuit să apară plopi. Robu a declarat însă război plopilor şi urmează să cureţe oraşul de ei.
 

“Când am fost prima dată pe stradă, care se cheamă Brazilor, am văzut că nu este niciun brad. Proiectantul vroia să planteze aici plopi, iar eu mă chinui să-i elimin pentru că s-a dovedit că nu sunt sănătoşi. Când ajung să fie mari şi îmbătrânesc ajung chiar să fie un pericol public”, a declarat Robu.

O altă problemă a fost un nuc bătrân care nu a putut fi tăitat pentru că se află pe lista monumentelor. Primarul Nicolae Robu a fost extrem de iritat de faptul că nu a primit aprobare să taie nucul, astfel că pista de biciclete ocoleşte copacul cu valoare istorică.

Executantul lucrării a fost SC Superconstruct, iar valoarea investiţiei a fost de peste 220.000 lei.

Citiţi şi:

FOTO S-a închis circulaţia spre viitorul subpasaj Michelangelo: Şoferii trebuie să caute rute ocolitoare!

FOTO Noua Sală Polivalentă din Timişoara se ridică la fel ca Făt-Frumos din poveste

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite