Societatea Timişoara despre Roşia Montană: "Adevărata mină de aur este posibilitatea pe care o avem, dar nu o folosim"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, de la ora 17.00, timişorenii care nu sunt deacord cu proiectul Roşia Montană vor ieşi din nou în stradă. Societatea Timişoara, din care fac parte mai multe personalităţi ale oraşului, şi-a manifestat public susţinerea faţă de opozanţii proiectului.

Reprezentanţii Societăţii Timişoara se împotrivesc exploatărilor cu cianură oriunde pe teritoriul României şi consideră că ecologizarea munţilor şi construcţia unor infrastructuri alpine moderne ar cântări mai mult în dezvoltarea ţării.

Iată textul integral al comunicatului semnat de Societatea Timişoara şi datat 13 septembrie 2013:

"Consecventă principiilor şi poziţiilor publice asumate de-a lungul timpului, Societatea Timişoara reafirmă ferm şi fără echivoc respingerea exploatărilor cu cianură în perimetrul Munţilor Apuseni, şi oriunde altundeva pe teritoriul României.

De asemenea, Societatea Timişoara atrage atenţia asupra politizării protestului întemeiat al tinerilor. Nu suntem de acord ca demonstraţiile să cadă în capcana naţionalismului economic sau al utopiilor care cer subordonarea Băncii Naţionale, respingerea DEMOCRAŢIEI, a capitalismului social, a companiilor multinaţionale sau a privatizării serviciilor.

În numele valorilor democratice europene şi al normelor statului de drept, cerem anchetarea de către Parchet a tuturor abuzurilor şi al corupţiei întreţinute de RMGC printre politicieni şi mass media. Refuzăm să acceptăm faptul că unica soluţie economică pentru creare de locuri de muncă este exploatarea resurselor din România. Adevărata mină de aur este posibilitatea pe care o avem, şi nu o folosim, de a accesa fonduri europene pentru ecologizarea munţilor şi construcţia unor infrastructuri moderne alpine pentru o dezvoltare durabilă a ţării".

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Artiştii din Timişoara au avut spectacol la protestul „Salvaţi Roşiană Montană”

FOTO Proiectul "Roşia Montană", contestat şi la Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite