Şeful Poliţiei Locale Lugoj a dansat pe scenă de dragul candidatului USL la Primărie UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Dumitru, şeful Poliţiei Locale din Lugoj, a luat parte la evenimentul de lansare a cadidatului USL pentru Primăria Lugoj, Francisc Boldea. În partea a doua a manifestării, oficialul a dansat pe scenă în cadrul unui spectacol folcloric, încălcând Legea privind Statutul funcţionarilor publici, după cum relatează ziarul Redeşteptarea.

UPDATE ORA 14.37 Florin Dumitru, şeful Poliţiei Locale din Lugoj, a declarat pentru reporterii "Adevărul Timişoara" că prestaţia sa nu are culoare politică şi că prezenţa sa la o manifestare a USL se datorează simplului fapt că acesta a fost, timp de 20 de ani, membru în ansalmblul folcloric. În plus, el se afla, bineînţeles, în timpul liber, deci nu încălca nicio lege. "Am fost acolo pentru că dansul este plăcerea mea. În plus, întâlnirea politică era terminată. Ce e rău în faptul că eu am jucat, trei minute, cu foştii mei colegi colegi", a spus Dumitru.

Florin Dumitru a participat la eveniment în calitatea oficială de şef al poliţiştilor locali, însă în partea a doua a manifestării a dansat pe scenă.

Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici interzice acestora participarea la orice evenimente cu iz politic. „Funcţionarii publici au obligaţia ca, în exercitarea atribuţiilor ce le revin, să se abţină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor şi preferinţelor lor politice, să nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizaţie căreia îi este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice", se arătă în aliniatul 3, din articolul 44, al respectivei legi.

Florin Dumitru, şeful Poliţiei Locale, nu vede nicio problemă în ceea ce s-a întâmplat. „Care e problema?! Cand am dansat eu nu era niciun politician în sală!", a declarat Dumitru pentru Redeşteptarea.

Primarul Lugojului, Francisc Boldea, este şeful direct al lui Florin Dumitru şi persoana care ar trebui să ia măsuri într-o astfel de situaţie. „Nu o să iau nicio măsură! Nu a greşit cu nimic! A fost un act de cultură. Numai comuniştii ne-au oprit de la manifestările de cultură", a spus şi Boldea.

Conform ziarului Redeşteptarea, până la numirea în funcţia de şef al Poliţiei Locale, Florin Dumitru s-a aflat tot sub directa comandă a lui Francisc Boldea, ca purtător de cuvânt al PSD Lugoj.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Timiş despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite