Se poate şi altfel: doi poliţişti rutieri din Timiş au refuzat să ia mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După "valul" de poliţişti de la Rutieră anchetaţi pentru mită în această vară, agenţii din Timiş oferă şi exemple pozitive. Un şofer care circula cu 120 de kilometri pe oră a încercat să mituiască poliţiştii care l-au oprit, dar s-a ales cu dosar penal.

Evenimentul s-a petrecut la începutul lunii, când, într-o zonă în care restricţia de viteză era de 60 km/h, între Gătaia şi Jebel, poliţiştii l-au surprins pe S. Sava, de 25 de ani, din Jebel, circulând cu 120 km/h, dublul vitezei legale. Această abatere se pedepseşte cu 630 de lei amendă şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 zile.

După întocmirea procesului-verbal de contravenţie şi înmânarea dovezii de reţinere a permisului, conducătorul auto a încercat să ofere suma de 100 euro celor doi poliţişti care l-au oprit. Când bărbatul a văzut că oamenii legii i-au refuzat oferta, acesta a insistat ca poliţiştii să se deplaseze la un restaurant din apropiere pentru a i se restitui permisul de conducere auto şi a înmâna poliţiştilor suma oferită drept mită.

Imediat, cei doi poliţişti au anunţat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timiş. Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită, cercetările continuând cu suspectul în stare de libertate.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite