Satul morilor de apă unice în Europa, colorat printr-un proiect fără precedent în România: „Este un festival al faptelor bune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casele din Eftimie Murgu care vor fi resuscitate
Casele din Eftimie Murgu care vor fi resuscitate

Sute de voluntari din toată România participă, de joi până sâmbătă, 22 iunie, la Color the Village, un proiect prin care faţadele, porţile şi geamurile a 30 de case din Eftimie Murgu, satul morilor de apă unice în Europa, vor fi vopsite în culori vii. Voluntarii sunt găzduiţi de localnici şi au şansa să deguste bucate tradiţionale.

Asociaţia Acasă în Banat a dat startul proiectului Color the Village, eveniment în cadrul căruia sute de voluntari lucrează timp de trei zile pentru a da culoare comunei Eftimie Murgu din judeţul Caraş-Severin, localitate cunoscută pentru morile sale de apă unice în Europa. În proiect s-au înscris peste 200 de voluntari, de la elevi de liceu până la reprezentanţi ai unor companii private sau angajaţi ai unor instituţii publice.

„Evenimentul este organizat sub forma unui festival, un adevărat festival al faptelor bune! Ne vom aduna din toate colţurile ţării şi, alături de oamenii din sat, vom interveni pentru renovarea faţadelor acestor case. Scopul este să ajutăm această localitate să devină o destinaţie importantă pe harta turistică a României”, a declarat preşedintele asociaţiei Acasă în Banat, Radu Trifan.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite