Românul George Alexander, director de grădiniţă în Oslo, demisionează după ce a criticat sistemul de Protecţia Copilului din Norvegia: „Am ales să fiu liber”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Alexander a demisionat din funcţia de director a două grădiniţe din Oslo FOTO Facebook/george Alexander
George Alexander a demisionat din funcţia de director a două grădiniţe din Oslo FOTO Facebook/george Alexander

Stabilit de 20 de ani în Norvegia şi ajuns director a două grădiniţe din Oslo, românul George Alexander a demisionat după criticile aduse Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia – Barnevernet în urma declanşării cazurilor Bodnariu şi Nan, ai căror copii au fost luaţi în custodia statului. „Am ales să fiu liber”, este mesajul prin care românul îşi anunţă demisia.

George Alexander este un român stabilit de 20 de ani în Norvegia şi a ajuns director la două grădiniţe din Oslo, dar a devenit cunoscut în România după declanşarea cazurilor  Nan şi Bodnariu, când a fost printre primii români din Norvegia care a luat atitudine împotriva Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia – Barnevernet. Într-un interviu pentru „Adevărul”, George Alexandru admitea că sistemul de Protecţie din Norvegia a salvat multe vieţi, dar spune că greşeli pot exista şi în cadrul lui, mai ales pentru că are puteri discreţionare. „Barnevernet nu e Dumnezeu”, mai spunea George Alexander.

În ultima perioadă, reacţiile lui George Alexander la adresa Barnevernet au fost tot mai dure. „Viaţa familiei Nan a fost închisă într-un dosar. Implacabil. Masinăria Barnevernet a trecut peste ei, distrugându-le viaţa, ca si când moartea ar fi venit peste ei într-o zi”, scria românul pe pagina sa de Facebook în 16 februarie, referindu-se la drama familiei Nan.

„Nu numai noi, românii, suferim de miopia aceasta gravă, nevăzând marile eforturi ale autorităţilor norvegiene. Mai sunt si alţi primitivi în lumea aceasta, din păcate, care, la fel ca si noi, nu reusesc să depisteze aceste eforturi uriase făcute de autorităţile norvegiene privind Barnevernet: americani, rusi, cehi, lituanieni. Ce să se fi întâmplat, oare? Nu stiu! De un lucru încep însă să fiu foarte sigur. Trebuie să ne ‹‹amestecăm›› în continuare, să luăm atitudine până schimbăm lucrurile în bine!”, scria George Alexander pe aceeaşi pagina de Facebook în 13 februarie.

Între timp, românul a fost şi subiectul unui reportaj al emisiunii România, te iubesc!, de pe Pro TV, emisiune în cadrul căreia George Alexander a explicat că deşi este director al unor grădiniţe din Oslo, preferă să îşi crească în România copiii.  „Eu vreau să crească în limba şi cultura poporului român. Occidentul L-a ucis pe Dumnezeu. Sunt multe valori care sunt călcate în picioare, iar eu nu pot să fiu de acord cu asta”, a declarat Alexandert

Miercuri, 2 martie, românul stabilit de 20 de ani în Norvegia şi ajuns director al unor grădiniţe din Oslo a anunţat pe Facebook că demisionează pentru a fi un om liber. „Există momente în viaţă, când, oricât de dureros ar fi, trebuie să faci o alegere în drumul tău…Important, însă, de fiecare dată, este cum îi vei privi în ochi, după aceea, pe oameni… Pe oamenii care au nevoie de ajutorul tău…Am ales să fiu Liber. Să rămân eu însumi”, a scris George Alexander pe Facebook.

Citeşte şi:

Cum funcţionează sistemul norvegian de protecţie a copiilor. Explicaţiile unui român, director al unei grădiniţe din Oslo

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri