„Regele asfaltului” din Banat, Georgică Cornu, apare în dosarul Electrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Timiş au motivat sentinţa de condamnare a lotului „Electrica”. În documentul de peste 180 de pagini apare şi numele lui Georgică Cornu, „regele asfaltului” din Banat. Apariţia acestuia în dosar nu are însă nicio implicaţie penală.

Mai mulţi directori de la „Electrica Banat” au fost condamnaţi la închisoare după ce, în anul 2003, au cumpărat produse electrice chinezeşti cu etichetă „Siemens”, plătind peste 2.000.000 de lei. Judecătorul a reţinut că produsele nu erau nici măcar necesare, fiind cumpărate doar pentru a-l îmbogăţi pe „omul casei”, Vasile Croitoru. După ce au cumpărat produsele şi nu au avut ce să facă cu ele, directorii de la Electrica au încercat să le vândă. Unul dintre cei ofertaţi a fost Lucian Caraiman, asociat al lui Georgică Cornu în grupul de firme Izometal Confort.

„E o treabă aşa de veche”

Potrivit judecătorului, Caraiman a acceptat tranzacţia numai după ce s-a asigurat că plata produselor se va face după vânzarea lor. „Potrivit declaraţiilor martorului Caraiman, în acelaşi mod au procedat cei de la SISEE Banat şi cu SC Izometal SA, firmă în cazul căreia contractul a fost semnat de către numitul Cornu Georgică”, a arătat judecătorul. „Am vândut produsele, ce era să fac cu ele. Noi i-am vândut ca şi contactori. E o treabă aşa de veche”, a declarat Cornu.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea detalii din sentinţa dată în dosarul Electrica

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite