Procurorul Augustin Lazăr, la Timişoara: „Nimeni nu va putea spune că am transmis un Minister Public supus politic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustin Lazăr a primit Premiul „Speranţa”, oferit de Societatea Timişoara FOTO Daniel Dancea
Augustin Lazăr a primit Premiul „Speranţa”, oferit de Societatea Timişoara FOTO Daniel Dancea

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a primit luni, 15 aprilie, premiul „Speranţa”, oferit de Societatea Timişoara. Cu ocazia decernării premiului, Augustin Lazăr a declarat că va lăsa moştenire distincţia magistraţilor tineri.

Prezent la Timişoara pentru o dezbatere pe tema independenţei justiţiei, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a primit luni Premiul „Speranţa”, oferit de Societatea Timişoara.

„Augustin Lazăr este un om obişnuit. Nu a făcut dizidenţă aşa cum nu a făcut majoritatea românilor, dar nu a făcut nici poliţie politică, ca orice român. Ni s-a cerut să renunţăm la acordarea acestui premiu. Pur şi simplu Augustin Lazăr a primit nişte dosare cu toate semnăturile depuse pe referatul comisiei de eliberări condiţionate. Nu ne fac inculpaţii agenda şi nu ne poate impune nimeni să facem ceea ce ne-am propus. Astăzi este o zi importantă. Şi din acest punct de vedere este o zi potrivită pentru rezisenţa în faţa presiunii ileberalilor şi menţinerea cu demnitate în Uniunea Europeană. A regtrage titlul sau a exclude este un atribut al nostru pe care l-am exercitat întodeauna când am avut dovezi despre calitatea de securist sau activist a fostului Partid Comunist şi vom face asta în continuare în momentul în care se va dovedi că oricare dintre noi a susţinut activ partidul comunist ca ofiţer de securitate, informator sau activist”, a declarat preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea.

În discursul susţinut la primirea premiului, Augustin Lazăr a declarat că premiul „ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp să îndeplinim cu mai multă energie şi responsabilitate rolul constituţional al Ministerului Public”. „Primesc această distincţie pentru tânăra generaţie de magistraţi procurori care va avea Premiul Speranţa în cultura instituţională şi în vitrina Ministerului Public cât timp va exista Minsiterul Public în România drept standard european al independenţei justiţiei”, a declarat Augustin Lazăr, care a ţinut să aibă şi un mesaj de „la final de mandat”.

„Transmit tinerei generaţii de procurori acest premiu împreună cu un Minister Public independent. Nimeni nu va putea spune că am transmis un Minister Public supus politic. Din Timişoara, le mai transmit colegilor procurori mesajul să îşi asume sarcina şi răspunderea de a candida conform standardelor naţionale şi internaţionale pentru funcţia de procuror general împreună cu îndemnul de a continua proiectele începute în mandatul meu de natură a întări independenţa magistraţilor procurori”, a mai declarat Augustin Lazăr.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite