Poliţia, obligată să-l păzească pe liderul unui clan de romi ameninţat de rivali: „Mă ameninţă că, dacă nu le dau 400.000 de euro, o să mă omoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romii din Lugoj, judeţul Timiş, stau pe un butoi cu pulbere din cauza unui conflict mocnit între Ion Mihai pe de o parte şi Boţ Iulian Senior şi Boţ Iulian Junior pe de altă parte. Neînţelegerile dintre cele două familii, care sunt şi rude apropiate, sunt mai vechi, culminând în urmă cu doi ani într-un scandal cu pistoale. Acum judecătorii l-au inclus pe unul dintre romi într-un program de protecţie care prevede paza acestuia cu Poliţia.

Rude apropiate, Ion Mihai, pe de o parte, şi Iulian Boţ Junior şi Iulian Boţ Senior, pe de altă, parte se află într-un conflict mai vechi, care a atins apogeul în urmă cu doi ani. Era vara lui 2013, când între cele două familii de romi a izbucnit un scandal finalizat cu focuri de armă. Ion Mihai a fost atunci împuşcat în ambele picioare cu o armă de foc letală. Iulian Boţ Senior şi Iulian Boţ Junior au fost trimişi în judecată pentru incidentul respectiv, dar procurorii nu au putut dovedi că cei doi l-au împuşcat în picioare pe Mihai, astfel că Viscol şi Costa au fost declaraţi nevinovaţi pentru folosirea armei de foc, fiind condamnaţi doar la opt luni cu suspendare pentru o infracţiune minoră.

La doi ani de la incident, cu procesul ajuns în faza de apel la Curtea de Apel Timişoara, baştanul Ion Mihai susţine că încă din faza anchetei privind incidentul a refuzat să depună mărturie împotriva lui Viscol şi a tatălui său, fiindu-i frică. Ion Mihai a mai spus că timp de doi ani, cât au durat ancheta şi procesul ar fi fost ameninţat să nu meargă la proces.

„Mă ameninţă că, dacă nu le dau 400.000 de euro, cât au cheltuit cu procesul, o să mă omoare. Mi-am pus căşile în vânzare să plec din oraş, că nu mai pot să stau. Numai cu Poliţia ies din casă. M-au ameninţat că mă omoară dacă nu le dau banii. Am fost la DNA, la Bucureşti de unde am primit hârtie că fac verifică. Am reclamat cum cer bani de la mine pentru dosarul ăsta, ca să se claseze. Au vrut să tirmită stabor la mine, m-au întrebat dacă primesc. Le-am spus că eu merg pe lege. Preţul e al lor, ei comandă. Am anunţat Poliţia de la Timişoara, am fost în audienţă la comandant. Poliţia ştie de toate problemele astea”, a declarat Ion Mihai.

De altfel, baştanul a reuşit să-i convingă pe judecători că este în pericol, iar vineri, magistraţii Curţii de Apel Timişoara au emis un ordin de protecţie în baza căruia, Mihai este păzit de poliţişti, care îl vor însoţi şi la proces pentru a depune mărturie. „Există un ordin de protecţie emis de Curtea de Apel pentru un martor de la locuinţa respectivă, iar poliţiştii asigură supravegherea şi paza locuinţei martorului şi însoţirea şi asigurarea protecţiei martorului în vederea audierii sale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Ancuţa Morariu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite