Peste 20.000 de participanți în prima zi de Codru Festival. Parov Stelar a făcut spectacol în Pădurea Bistra VIDEO FOTO

0
Publicat:

Prima zi de Codru Festival a strâns în Pădurea Bistra (la patru kilometri de Timișoara), la limita dintre comunele Ghiroda şi Moşniţa Nouă, peste 20.000 de mii de participanți.

Festival l amarginea Pădurii Bistra FOTO Codru
Festival l amarginea Pădurii Bistra FOTO Codru

În prima seară, trupa austriacă Parov Stelar a susținut un concert extraordinar de 70 de minute. Piesele cunoscute „All Night”, „Catgrove” sau „Princess” s-au auzit pe pe scena mare. Tot pe scena principală au urcat și Alborosie & Shengen Clan care au adus cultura muzicii reggae în fața festivalierilor. 

Acordurile rock mult iubite au fost aduse de Alternosfera și Implant pentru Refuz. Energie fantastică a fost și la celelalte cinci scene cu „Fără Zahar”, „Paraziții”, Ada Milea dar și mulți alți artiști au cântat împreună cu publicul versurile preferate.

Ediția din acest an aduce foarte multe surprize. Ediția din acest an este un efort mult mai mare, depășește efortul de anul trecut atât ca număr de persoane, ca scenotehnică și tot ce implică organizarea festivalului. E o plăcere să avem un public numeros din Timișoara, dar și turiști din toată țara și străinătate”, a declarat Victor Balaniuc, directorul festivalului Codru

Festival l amarginea Pădurii Bistra FOTO Codru
Festival l amarginea Pădurii Bistra FOTO Codru

Festival face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023 și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023, cu 450.000 de lei. 

 „Avem aici la Codru o chestiune unică, această aplecare spre ecologie, spre sustenabilitate - primul festival verde din țară și poate nu doar din țară. Ne bucurăm să fim parte din acest concept, finanțăm cu 350.000 de lei acest festival prin programul anul Timcultura din bugetul județului Timiș și cu 100.000 de lei prin apelul de proiecte prin Centrul de Artă și Cultură. Pentru noi, evenimentul este unul dintre evenimentele emblematice cu care ne mândrim în portofoliul Consiliului Județean îl are în cadrul Programului cultural național Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. 

Festival l amarginea Pădurii Bistra FOTO Codru
Festival l amarginea Pădurii Bistra FOTO Codru

Astăzi, la Codru Festival vor concerta Asian Dub Foundation, Subcarpați, Luna Amară, Mădălina Pavăl Orchestra, Alex Super Beats, Azteca, Cred Că Sunt Extraterestru, Modestep DJ set, Nane, Souldtrip& Mc Motanu, GraiuMircea Vintilă și Spitalul de Urgență. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite