„Pavarotti din Banat“ , trimis în judecată: Costel Busuioc, pus sub acuzare după ce a dat un pumn în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Busuioc, românul ajuns celebru după câştigarea unui concurs de talente în Spania în 2008, are probleme cu legea. Cântăreţul a fost trimis în judecată pentru loviri şi alte violenţe, fiind acuzat că i-a dat un pumn unui şofer în trafic.

Magistraţii Judecătoriei Timişoara au programat săptămâna viitoare, în 8 septembrie, primul termen dintr-un dosar de loviri şi alte violenţe în care este inculpat Costel Busuioc, zidarul ajuns renumit după câştigarea unui concurs de talente în Spania în anul 2008.

Dosarul în care Busuioc este inculpat a fost trimis în judecată în luna aprilie a acestui an, când procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au finalizat ancheta deschisă în anul 2014. Incidentul în care a fost implicat Costel Busuioc a avut loc în 24 octombrie 2014, la orele prânzului, când cântăreţul se deplasa pe strada Bela Bartok din Timişoara, la volanul autoturismului său Opel Zafira.

Potrivit procurorilor care au trimis dosarul în judecată, Costel Busuioc circula în spatele unui Wolkswagen Golf, condus de Alexandru Constantin Pelcea, un tânăr din Buziaş, care lucrează în Timişoara. Potrivit rechizitoriului, la intersecţia străzilor Bela Bartok cu Victor Babeş, nemulţumit că şoferul din faţa sa nu înaintează, Busuioc a coborât şi i-a dat un pumn şoferului.




Alexandru Pelcea, tânărul care are calitate de parte vătămată în dosarul în care a fost trimis în judecată Costel Busuioc FOTO Facebook

Peltea victima Bucuioc FOTO Facebook

18 zile de îngrijiri medicale

„La intersecţia cu bulevardul Victor Babeş, persoana vătămată a oprit din cauza traficului aglomerat. În acest moment, Busuioc Costel a coborât din maşina sa, s-a deplasat la autoturismul condus de partea vătămată şi, profitând de faptul că geamul şoferului era deschis, l-a lovit cu pumnul în faţă pe şofer“, se arată în rechizitoriu. Potrivit aceluiaşi document, doi martori, o femeie care a observat incidentul din postura de pieton şi un bărbat aflat în apropiere, au confirmat pumnul aplicat de Costel Busuioc tânărului din Buziaş.  

În urma corecţiei fizice aplicate de Busuioc, şoferul lovit şi-a scos certificat medical din care reiese că a necesitat pentru vindecare 18 zile de îngrijiri medicale. „Copia certficatului medico-legal emis de IML Timişoara confirmă faptul că leziunile suferite de partea vătămată sunt rezultatul agresiunilor exercitate asupra sa în data de 24.10.2014“, se mai arată în rechizitoriul de trimitere în judecată. „Numărul zile de îngrijiri medicale depinde de leziunile, de traumele pe care le suferă victima. Sunt mai multe elemente care concură la acordarea numărului de zile de îngrijiri medicale. Totul depinde leziunile provocate, nu de natura obiectului care a provocat leziunile. Un pumn poate să şi omoare un om“, a declarat directorul Institutului de Medicină Legală Timişoara, Alexandra Enache.

Acuzarea, validată de instanţă

Înainte de începerea procesului în care Costel Busuioc este judecat pentru loviri şi alte violenţei, rechizitoriul a fost supus analizei de către judecătorul de cameră preliminară, care a validat rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 14997/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Busuioc Costel”, se arată în sentinţa de confirmare a actului de inculpare a lui Busuioc. Contactat de „Adevărul”, Costel Busuioc a refuzat să facă vreun comentariu pe marginea dosarului în care este inculpat. Tânărul din Buziaş, care are calitatea de parte vătămată în dosar, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Dacă va fi găsit vinovat, Busuioc riscă amendă sau închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Victimă a unei bătăi

Chiar dacă acum este judecat într-un dosar în care este acuzat de loviri şi alte violenţe, Costel Busuioc a fost şi victimă într-un dosar cu acelaşi obiect. Cu trei ani înainte de a fi implicat în scandalul pentru care a fost trimis în judecată, cântăreţul a depus plângere la Secţia 3 de Poliţie din Timişoara, acuzându-l pe patronul unei spălătorii auto, unde a fost să spele nişte covoare, că l-a agresat pentru că i-a cerut bon fiscal.

Patronul spălătoriei acuzat de Costel Busuioc de loviri şi alte violenţe era Romică Bejenariu, zis Romică Blondu’, o cunoştinţă mai veche a oamenilor legii din Timişoara. Dosarul în care Busuioc l-a reclamat pe Romică Blondu’ a fost închis după aproximativ doi ani de anchetă, când Costel Busuioc şi-a retras plângerea formulată împotriva lui Bejenariu.

Intrat într-un con de umbră după câştigarea concursului de talente din Spania, Costel Busuioc şi-a continuat cariera muzicală. În România nu s-a bucurat de un succes foarte mare. Muzica sa a prins, însă, foarte bine peste Ocean, artistul având mai multe turnee în SUA şi Canada.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite