Patronul unui fast food a pus taxă pe o alee din Complexul Studenţesc din Timişoara GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Biber, patronul de la Pret a Manger, a ascultat explicaţiile lui Nicolae Robu
Bogdan Biber, patronul de la Pret a Manger, a ascultat explicaţiile lui Nicolae Robu

Primăria Timişoara este obligată să plătească despăgubiri unui patron de fast food din Complexul Studenţesc, care revendică o alee care este străbătută zilnic de zeci de mii de studenţi

Patronul fast food-ului Pret a Manger, care funcţionează în Complexul Studenţesc, s-a gândit să mai scoată ceva bani de la primărie, având o hotărâre judecătorească, prin care cere daune pentru că studenţii au folosit alea amenajată în faţa restaurantului.



GALERIE FOTO


Conform sentinţei, Primăria Timişoara este oblgată să plătească despăgubiri pentru anul 2011, pentru folosirea fără drept a unei suprafeţe de 100 de metri pătraţi. Pe rolul instanţelor de judecată se mai află cinci dosare prin care se solicită plata acestor despăgubiri, pentru intervale de timp diferite.

„Există nişte sentinţe ale Curţii de Apel, care a obligat primăria să plătească o taxă pentru ocupare.  Este similară cu taxa percepută de primărie. Acest teren nu a fost niciodată expropiat, a aparţinut mereu unui proprietar. Bineînţeles că pot exista discuţii, schimuri de terenuri. Noi am încercat şi până acum, dar nu am fost ascultaţi”, a spus Bogdan Biber, manager la Pret a Manger.

În acţiunea civilă, proprietarii cer primăriei să achite o despăgubire egală cu taxa de ocupare a domeniului public percepută de Primăria Timişoara, începând cu data de 01.01.2004 şi până la pronunţarea hotărârii.



„Vom realiza o alee alternativă, pentru că nu avem ce face. Proprietarul cere bani pentru ca studenţii să treacă pe acolo. Ori plătim, ori îngrădeşte accesul! E scandalos să vină cineva cu astfel de atitudine. Eu nu negociez cu astfel de oameni. Căutăm să facem un drum alternativ pe domeniul pubic. Nu cred că timişorenii sunt de acord ca din taxele plătite de ei, primăria să dea bani acestui proprietar”, a spus Nicolae Robu.

Robu s-a dus în control

Atitudinea patronului este cu atât mai dubioasă cu cât acesta cere folosirea drumului de către studenţi, nimeni alţii decât cei care fac ca afacerea lui să meargă ca pe roate, Pret a Manger fiind unul din cele mai vechi mai pupulate fastfooduri din complex. Înainte ca Primăria să amenajeze aleea pietonală, era un drum circulat de maşini.

Enervat de atitudinea proprietarilor, primarul Nicolae Robu s-a dus personal în complex, să caute soluţii sunt pentru realizarea unei alei paralele cu cea din faţa restaurantului. Devierea se va amenaja în cel mai scurt timp, aceasta urmând să treacă prin faţa dispensarului studenţesc.



Nicolae Robu nu a dorit să intre în dialog cu managerul de la Pret a Manger, căruia i-a spus doar că nu e locul potrivit pentru discuţii.

Vor să realizez un campus Occidental

Scandalul de la Pret a Manger l-a făcut pe primarul Nicolae Robu să grăbească lucrurile pentru exproprietarea proprietarilor privaţi care se află în Complexul Studenţesc, urmând ca aici să se construiască un campus Occidental.

„Vreau să facem un campus studenţesc adevărat, nu la nivel de cărciumi de cea mai joasa speţă, un mediu scăpat de sub control şi plin de interlopi. Am fost în peste 30 de ţări, am văzut campusuri universitare, iar acesta nu îmi place. La Heidelberg se poate bea o cafea, un suc, au unde să discute studenţii probleme specifice lor. Vreau ca studentii din Timişoara să se simtă excelent, să nu aiba acestă lume interlopă lângă ei. Între camine vor fi spaţii verzi, spaţii de parcare, iar facilităţile comerciale vor fi oferite în concept civilizat”, a spus Robu.



Primarul doreste expropierea proprietarilor de clădiri din Complexul Stundeţesc. „Nu facem ceva original. S-a făcut asta în America, în Anglia sau Germania. Important este să se facă corect, civilitzat, conform regulilor. Comuniştii au expropiat, capitaliştii plătest o justă valoare când interese publice o cer. Asta se va întâmpla în câţiva ani. Nu se pune în practică peste noapte. Instanţa va stabili preţul de expropiere. Eu îmi asum să începem”, a mai declarat Robu.

Interesant este că actualul primar, Nicolae Robu, a fost printre cei care au deschis drumul cluburilor de biliard şi discotecilor din Complexul Studenţesc, pe vremea când se afla la Universitatea Politehnica. În clădirile renumitei instituţii de învăţământ a funţionat Clubul Tequila, cât şi discoteca Guliver.

Nicolae Robu în Complexul Studenţesc
Nicolae Robu în Complexul Studenţesc
Nicolae Robu în Complexul Studenţesc
Nicolae Robu în Complexul Studenţesc

"Dar eu am fost cel care a şi renunţat la contractele cu ei, pentru că am considerat că nu este un loc potrivit pentru asemenea cluburi. A trebuit însă să aştept însă 12 ani, să se încheie contractul. Acum aceste clădiri sunt libere, pentru că aveam un plan de a realiza acolo un centru cultural al studenţilor de la Politehnică", a explicat Robu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite