Părintele Festivalului Sziget la Timişoara: "Nu îmi imaginam că voi face un Euro-Woodstock"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzicianul Muller Peter, care a pus pe picioare Festivalul Sziget de la Budapesta, a cântat pe scena Teatrului Maghiar „Csiky Gergely”. Chiar dacă și-a vândut partea sa de afecere, acesta a rămas directorul artistic al festivalului.

De numele lui Muller Peter este legat cel mai important festival pop-rock din Europa, Sziget de Budapesta. Este omul care în 1992 a pornit un bulgăre. Iniţial a fost un chef studenţesc, la care au participat 100 de tineri. După care au venit pe insula Obuda, mii, apoi zeci de mii, iar anul trecut s-a înregistrat o cifră de aproape 400.000 de oameni.

Pentru mine era deja ceva prea grandios, mult prea mare. Pot să spun că mi-am vândut acţiunile în urmă cu patru ani, dar am rămas directorul artistic al festivalului. E mai mult ceva onorific pentru mine”, a declarat Muller Peter, care a urcat pe scena Teatrului Maghiar din Timişoara cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului. Acesta a cântat alături de Kirschner Peter, o altă personalitate marcantă a muzicii alternative maghiare.

Muller Peter a povestit că nu se aştepta la succesul căpătat de festivalul din capitala Ungariei, devenit o tradiţie şi pentru mulţi români care doresc să vadă pe scenă cele mai importante trupe din lume, din toate genurile.

Nu ne-am gândit niciodată că va fi ceva gigantic. Noi vroiam să facem doar un chef pe cinste. Dar de la an la an au venit tot mai mulţi oameni. Nu ne-am închipuit că se va transforma în Euro-Woodstock. Trupa mea Sziami a fost formaţia care cânta în deschiderea fiecărei ediţii. De doi ani, de la moartea partenerului meu, formaţia nu mai există”, a mai spus Muller.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite