Omul cu cântarul din centrul Timișoarei, bătut pentru că nu vrea să-și părăsească locuința

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avram Popa, omul la care se pot cântări cei care traversează Piața Victoriei din Timișoara, se confruntă cu mari probleme. Bătrânul a povestit că a fost bătut de vecinii care îi vor locuința. 

Omul cu cântarul din centrul Timișoarei FOTO Ștefan Cojocnean
Omul cu cântarul din centrul Timișoarei FOTO Ștefan Cojocnean


Povestea lui Avram Popa, 74 de ani, este una tristă. Omul este văzut în Piața Victoriei de mai bine de 20 de ani, cu un cântar. Toată lumea îl știe. Stă mereu în același loc, în fața magazinului de pantofi de lângă cinema Timiș, e blând și nu deranjează pe nimeni. 

Personaj urban, Avram Popa nu cerșește, ci câștigă un ban de la cei care vor să se cântărească. Un leu costă să vezi câte kilograme ai, dar fiecare îi lasă cât crede de cuviință.

Oamenii îl admiră și pentru că este înconjurat mereu de porumbei.

Omul cu cântarul alb, din centrul Timișoarei FOTO Ștefan Cojocnean
Omul cu cântarul alb, din centrul Timișoarei FOTO Ștefan Cojocnean

Zilele trecute, bătrânul a apărut în centrul orașului cu fața tumefiată. Spune că a fost bătut crunt. A povestit că vecinii casei în care locuiește, unde are un apartament cu o cameră, vor să-l determine să plece pentru că i-ar vrea locuința, situată destul de aproape de centrul orașului, pe malul Begăi.

De problema lui a aflat activistul civic Ștefan Cojocnean, campion la sporturi extreme, care a fost cel care a sunat la Poliție și la Salvare.

Nu l-am văzut niciodată nervos pe acest om. E un exemplu de calm. Stătea acolo, cu cântarul, fie că e iarnă, vară, că e frig, că e cald, ninge sau plouă. L-am apreciat că iubește porumbeii. Mi-a spus cineva că a fost bătut, așa că m-am dus imediat să văd ce s-a întâmplat. Mi-a spus că l-au bătut vecinii care vor să îi ia locuința. Are o cameră într-o casă. Am sunat imediat la 112”, a povestit Ștefan Cojocnean.


Polițiștii au deschis o anchetă FOTO Ștefan Cojocnean
Polițiștii au deschis o anchetă FOTO Ștefan Cojocnean


Doar că Avram Popa nu are încredere în nimeni, nici măcar în medicii care au ajuns la fața locului pentru a-i acorda primul ajutor.

A povestit și Poliției ce i s-a întâmplat, dar nu a vrut să plece cu salvarea. Medicii au vrut să-l ducă la spital, să-i facă niște investigații. Abia l-am convins să intre în ambulanță. A zis că nu pleacă. Polițiștii au spus că vor face o anchetă, dar el nu are încredere în autorități. Nu vrea să vorbească cu nimeni. Dar spune că nu va pleca din casă”, a mai spus Ștefan Cojocnean.


Avram Popa, 74 de ani, nu arată prea bine după bătaia încasată FOTO Ștefan Cojocnean
Avram Popa, 74 de ani, nu arată prea bine după bătaia încasată FOTO Ștefan Cojocnean


Avram Popa a lucrat la mai multe fabrici din Timișoara, printre care și la celebra fabrică de încălțăminte Guban, și are o pensie foarte mică, de 400 de lei. Deși are doi copii, aceștia nu se interesează de soarta lui.

Ștefan Cojocnean a mai declarat că va căuta un avocat care să-l reprezinte pe Avram Popa.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite