O nouă stea pe Aleea Muzicienilor din faţa Sălii Capitol. Brahms a concertat la Timişoara în 1879

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johannes Brahms a trăit între 1833-1897
Johannes Brahms a trăit între 1833-1897

Asociaţia Pro Philharmonia a anunţat dezvelirea unei noi plăci-stea pe Aleea Muzicienilor, care este dedicată compozitorului Johannes Brahm

Proiectul Aleea Muzicienilor a fost demarat în anul 2010 cu scopul de a omagia mari personalităti ale muzicii clasice care au trecut prin oraşul de pe Bega, semnând şi în Cartea de Onoare a Filarmonicii.

Pe promenada din faţa Sălii Capitol sunt montante deja plăci dedicate lui George Enescu, Bela Bartok, Franz Liszt şi Johann Strauss Jr.

Asociaţia Pro Philharmonia -  în care nume reprezentanţii mediului de afaceri timişorean susţin activitatea Filarmonicii "Banatul", a anunţat dezvelirea unei noi plăci-stea pe Aleea Muzicienilor, care este dedicată compozitorului Johannes Brahms.

Evenimentul va avea loc marţi, 15 octombrie 2013, în prezenţa membrilor Asociaţiei Pro Philharmonia şi a oficialităţilor.

Dezvelirea se va face în pauza recitalului “Vă place… Brahms?” susţinut de violoncelistul Răzvan Suma.

Johannes Brahms (7 mai 1833, Hamburg - 3 aprilie 1897, Viena) a fost un compozitor romantic german, care a trăit cea mai mare parte a vieţii sale în Austria, la Viena. Brahms a fost considerat de către mulţi „succesorul” lui Beethoven, iar prima sa simfonie a fost descrisă de Hans von Bülow drept a zecea a lui Beethoven (supranume folosit şi astăzi).

Johannes Brahms a concertat la Timişoara în 1879.

Placa este donată timişorenilor de către preşedintele în exerciţiu al Asociaţiei Pro Philharmonia, George Cocian, managerul Elba, cea mai mare fabrică cu capital românesc din oraş.

Citiţi şi:

FOTO S-a întâmplat în Timişoara: "Traviata" lui Verdi, jucat în faţa a peste 3.000 de spectatori
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite