FOTO O stradă modernă a răsărit pe locul unui teren viran din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul drum a costat aproape 1,5 milioane lei din bugetul local Foto: Ştefan Both
Noul drum a costat aproape 1,5 milioane lei din bugetul local Foto: Ştefan Both

O stradă complet nouă a fost realizată la Timişoara, care va face legătura între străzile Stan Vidrighin şi Torac, spre zona de est a oraşului.

S-a dat drumul la circulaţie pe cea mai nouă stradă din Timişoara. Are doar 400 de metri şi a fost realizată pe un teren viran. Aceasta va face legătura între străzile Stan Vidrighin şi strada Torac.

Drumul a costat aproape 1,5 milioane de lei, din bugetul local al municipalităţii, şi are rolul de a decongestiona traficul spre cartierul Modern, pe care se putea ajunge până acm doar pe o singură stradă.

Noua stradă nu are încă un nume. Aceasta a fost realizată după standarde moderne, cu pista de biciclete, cablurile electrice şi de comunicare au fost trase prin subteran.

“Este o stradă complet nouă care se va dovedi extrem de utilă. Avem toate utilităţile în subteran, sub trotuare şi sub carosabil. Aici nu mai vedem capace de canale pe carosabil, astfel că se circulă impecabil. Nu va fi loc de cablu aerian, pentru că avem tubulaturi în subteran. Pe această stradă vor circula şi maşinile de mare tonaj. Va degreva strada Stan Vidrighin. Va fi foarte folosită, am această convingere”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Tot în această zonă va mai apărea un drum modernizat, este vorba de strada Francesco Illy, care deocamdată este un drum care deserveşte o zonă industrială. Acesta va fi amenajată, iar în urma unor lucrări în colaborare cu primăria din Moşniţa Nouă, se doreşte o intrare nouă în oraş, care să scurteze drumul spre zona de Est, fără să se mai intre în traficul din oraş.  

Pentru că nu există lucrare făcut impecabil în România şi noul drum are o problemă de proiectare. Bicicliştii care coboară sau urcă pe pista de biciclete trebuie să treacă peste o bordură înaltă. Reprezentanţii firmei care au realizat lucrarea au promis că vor remedia această problemă.

Citiţi şi:

FOTO Inaugurarea unei rute rapide în Timişoara. Semafoare noi pe Calea Aradului şi Popa Şapcă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite