O nouă expoziţie-eveniment la Palatul Baroc din Timişoara: „Ilustraţii pentru Biblie“, de Marc Chagall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul de Artă din Timişoara a pregătit o nouă expoziţie de mare clasă. După Rembrandt, Dürer şi Dali, la Palatul Baroc vor fi prezentate litografii semnate de Marc Chagall.

Începând din 18 februarie, la Muzeul de Artă din Timişoara, se va deschide o nouă expoziţie eveniment. Expoziţia internaţională „Ilustraţii pentru Biblie” de Marc Chagall va fi vernisată joi, de la ora 18.00, şi va putea fi vizitată până în 20 septembrie 2016. 

„Expoziţia include un fragment relevant din opera extraordinară a lui Marc Chagall, parte a programului prin care Muzeul de Artă Timişoara în cooperare cu Euro Art Luxemburg oferă publicului lucrări semnate de mari maeştri ai artei europene: Rembrandt, Picasso, Dali, Tolouse-Lautrec, Chagall sau Van Gogh”, susţin organizatorii. 

Marc Chagall este unul dintre marii artişti ai secolului al XX-lea, ultimul dintre marii modernişti europeni. După cum spunea prietenul său, poetul francez Guillaume Apollinaire, lucrările sale ne conduc într-o lume “supra-realistică” (de aici, noţiunea de suprarealism, descriind un întreg curent artistic şi literar).

image

Expoziţia  Marc Chagall – Ilustraţii pentru Biblie  de la Muzeul de Artă prezintă o temă de referinţă din creaţia marelui artist, ilustrarea Bibliei. 
 

Chagall a lucrat la ilustrarea Bibliei timp de mai bine de două decenii (1931-1956), studiind mai ales transpunerile biblice ale lui Rembrandt şi El Greco. 

Potrivit lui Marc Chagall, impresiile de călătorie au fost „cele mai puternice din viaţa lui” şi au devenit o sursă de inspiraţie pentru litografiile pe care Muzeul de Artă Timişoara vă invită să le admiraţi de la sfârşitul săptămânii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite