Muzică fabricată în Timişoara, în weekend, pe malul Begăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPR va cânta vineri, pe mal. FOTO: facebook.com/ImplantPentruRefuz
IPR va cânta vineri, pe mal. FOTO: facebook.com/ImplantPentruRefuz

Un eveniment inedit, menit să promoveze muzicienii timişoreni, are loc în acest sfârşit de săptămână. Festivalul "Made in TM" reuneşte nu mai puţin de 18 formaţii "cu sediul" în Timişoara.

Festivalul organizat de AnonimTM şi clubu D'arc se desfăşoară sub sloganul "Nimic nu se întâmplă în Timişoara" şi este unul ambiţios. "Documentăm peisajului muzical timişorean. În cadrul evenimentului vom lansa şi probabil cea mai curajoasă iniţiativă a grupului, un proiect de lungă durată, ce se va materializa într-o o arhivă a muzicienilor, trupelor şi materialului discografic produs în Timişoara", este mesajul organizatorilor.

"MADE in TM pune bazele comunităţii care susţine excelenţa creată în Timişoara. Coagulăm scena locală. Trupele mici şi mari care vor urca pe scenă la acest prim eveniment conturează peisajul muzical al oraşului. Prin formatul foarte compact al evenimentului dorim să mobilizam artiştii, să punem presiune pe mişcare şi, în acelasi timp, să încurajăm initiaţiva fiecăruia. Cu toţii, inclusiv publicul, ne vom putea face o imagine de ansamblu, despre scena muzicală timişoreană la momentul actual", mai spun organizatorii. Evenimentul vine ca o reacţie la concertele de Ziua Timişoarei din acest an, unde autorităţile n-au invitat niciun artist local.

Evenimentul începe vineri, cu concerte Arc Gotic, Nomega, Ora H, Brum, Rubik's Cube şi Implant Pentru Refuz. Sâmbătă este rândul The Case, Grave For Sale, Methadone Skies, Misguided, Burning Table şi Sebastian Spanache Trio. Duminică, vor "presta" Mădălin Luca, Sonatic, Secret Evil Project, Mere, Era Ticăloşilor şi JazzyBIT. Concertele au loc pe malul Begăi, la terasa clubului D'arc, de la ora 19.00, iar intrarea este liberă. Totuşi, la faţa locului vor putea fi cumpărate tricouri "Made in TM" şi, pentru că "sprijinim valoarea şi iniţiativa pornită din Timişoara", banii vor fi folosiţi pentru a-l sprijini pe alpinistul Horia Colibăşanu în următoarea sa expediţie.

Citeşte şi:

Ziua Cooperării Europene 2013: „Teatru Virtual - Pod cultural” între Timişoara şi Szeged

Spectacole de teatru, concerte şi expoziţii în prima bibliotecă publică din Imperiul Habsburgic

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite