Mii de timişeni aruncă mănuşa celor care aruncă gunoaie. Ziua în care ţara noastră e lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cine ne adună mizeriile
Cine ne adună mizeriile

Mişcarea bunului simţ a început devreme în Timiş, unde aproximativ 3.000 de timişeni au început să umple sacii cu gunoaie încă de la ora 9:00.

Cea de-a doua ediţie „Let's do it, Romania!" a mobilizat mii de voluntari în judeţul nostru, unde grupuri de elevi şi studenţi, organizaţii, companii, şi angajaţi ai instituţiilor publice au aruncat mănuşa celor care aruncă gunoaiele unde îi taie capul.

„Numai la Pădurea Verde, sunt 900 de voluntari. Au venit mulţi de la companii, dar de data asta sunt oameni care chiar sunt interesaţi şi implicaţi în acţiune, sunt cu adevărat voluntari."

Potrivit estimărilor sale, 150 de voluntari s-au înscris, în decursul a două ore, la standul  deschis azi dimineaţă în faţa Iulius Mall. În ce priveşte gunoiul strâns, Radu Rusu e de părere că anul acesta este mai puţin, semn că deja se pot vedea, de la an la an, rezultatele campaniei de curăţenie.

Lecţia de ecologie începe cu bunul simţ

„Am învăţat să fiu mai atentă la ce este în jurul meu şi să nu arunc gunoaie", afirma energic, după trei ore de strâns resturile altora, Camelia Neiconi, elevă în clasa a cincea la Şcoala Nr.19.  

Elevi de la 20 de şcoli s-au adunat aici de la ora 9:00, urmând ca la ora 15:00 să se încheie întreaga acţiune", a declarat Radu Rusu, managerul proiectului „Let's do it, Romania!" în Timiş.  

100 de elevi de şcoală generală şi de liceu au venit de la Grigore Moisil, în timp ce 70 au fost trimişi de Liceul de Arte Plastice.  

„Pe copii ne bazăm, ei mai pot schimba ceva," afirma Carmen Păcurar, comisar al Gardei de Mediu Timiş, prezentă şi la Pădurea Verde pentru a supraveghea bunul mers al gunoiului la groapă. „Noi controlăm în fiecare an, de 1 Mai, zonele de agrement,  şi am observat că situaţia se îmbunătăţeşte, gunoiul se împuţinează", a mai spus ea.

O zi pentru o ţară curată

Zonele timişene vizate de campanie sun Periam - Igriş, Cenad - Dudeştii Vechi, Şag, Margina - Coşeviţa - Româneşti, Surduc, Jimbolia, împrejurimile Lugojului şi albiile râurilor Bega şi Timiş. Dacă anul trecut a trebuit să se implice direct în organizarea mişcărilor de curăţenie în judeţ, „anul acesta totul a mers de la sine, peste jumate din primăriile şi şcolile din Timiş s-au sesizat singure, au identificat zonele cu gunoaie şi s-au organizat," declară Radu Rusu.

În prima ediţie  din 2010, „Let's do it, Romania" a mobilizat 192.196 de voluntari, conform tabelului publicat pe site-ul campaniei. Dintre aceştia, 6.578 au fost înregistraţi în Timiş, număr ce a plasat judeţul pe cel de-al 12-lea loc în topul celor mai curate judeţe ale ţării.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite