Mii de credincioşi au participat la pelerinajul din jurul Catedralei Ortodoxe din Timişoara: Dumnezeu a binecuvântat Ţara Banatului cu un sfânt VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pelerinaj cu moaştele Sfântului Iosif de la Partoş
Pelerinaj cu moaştele Sfântului Iosif de la Partoş

În 15 septembrie, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Mitropolitul Timişoarei şi Ocrotitorul Banatului, Catedrala Mitropolitană din Timişoara îşi prăznuieşte patronul spiritual.

La fel ca în fiecare an, în 15 septembrie, Catedrala Mitropolitană din Timişoara îşi cinsteşte, prin rugăciune, ocrotitorul spiritual, Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş.

Potrivit tradiţiei, în 14 septembrie are avea loc şi procesiunea cu moaştele Sfântului Ierarh, însă doar în jurul catedralei.  

„Cu dezlegarea cuvenită de la autorităţile de stat, în situaţia asta de pandemie, avem dezlegare ca anul acesta să facem pelerinajul pe uliţa aceasta din jurul Catedralei. Vă îndemnăm, largă este uliţa, staţi cât mai depărtaţi unii de alţii, să împlinim şi cele ale lui Dumnezeu, dar şi cele ale medicinei...Sfântul Iosif, iată, cu ajutorul lui Dumnezeu, o să fie luat acum pe umeri de părinţi, şi dus prin cetate, să vadă ce mai este prin cetatea în care, în urmă cu peste 300 de ani, era aici“, a spus mitropolitul Ioan Selejan. 

Mii de credincioşi au venit şi în această seară la procesiunea care s-a desfăşurat pe traseul Catedrală – Podul Maria – Podul Mihai Viteazul – Catedrală.  

După procesiune, racla cu sfintele moaşte a fost deschisă şi aşezată în faţa Sfântului Altar. Programul liturgic a continuat la catedrală, în noaptea de 14 spre 15 septembrie. 

„Cu ce a binecuvântat Dumnezeu Ţara Banatului, cu un sfânt, care a înveşmântat cuvântul lui Dumnezeu în bună mireasmă duhovnicească a templului de pe Muntele Athos. Sfinte Ierarh Iosif, roagă-te la Dumnezeu, pentru noi. Sfinte Ierarh Iosif, ajută-ne. Să nu ne mai îndoim de cuvântul lui Dumnezeu scris în Evanghelie. Doamne, ajută-ne şi îndepărtează de la noi toată îndoiala care se mişcă de multe ori ca o corabie pe valurile mării când nu este condusă de cârmaci“, a mai spus Ioan Selejan. 

Pelerinaj Sfântul Iosif de la Partoş
Pelerinaj Sfântul Iosif de la Partoş
Pelerinaj Sfântul Iosif de la Partoş
Pelerinaj Sfântul Iosif de la Partoş
Pelerinaj Sfântul Iosif de la Partoş
Pelerinaj Sfântul Iosif de la Partoş
Pelerinaj Sfântul Iosif de la Partoş
Pelerinaj Sfântul Iosif de la PartoşVă mai recomandăm:

Cine a fost Sfântul Iosif cel Nou, la moaştele căruia lumea stă la coadă în Catedrala din Timişoara

FOTO 20 de lucruri inedite despre Catedrala Mitropolitană din Timişoara

 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite