Marius Posa, de la Liceul C.D. Loga din Timişoara, a câştigat medalia de aur la Olimpiada Ştiinţelor Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Posa, elevul liceului CD Loga din Timişoara
Marius Posa, elevul liceului CD Loga din Timişoara

Olimpiada Ştiinţelor Pământului s-a desăşurat în perioada 11-19 septembrie la Mysore, în India. România a ocupat locul trei în lume

România a obţinut cel mai bun rezultat din partea unei ţări din Europa la faza internatională a Olimpiadei Ştiinţelor Pământului care a avut loc în India.

Ţara noastră au ocupat în final locul trei, după Taiwan şi Coreea de Sud, la egalitate de puncte cu Japonia.

Cel mai bun rezultat aparţine timişoreanului Marius Posa, elev în clasa a XII-a la Liceul C.D.Loga, care a obţinut medalia de aur în această competitive.

Ceilalţi trei elevi români, Mircea Mirea, de la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova, Andrei Iliescu, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Ionuţ Voinicu, de la Colegiul Naţional Ion Minulescu din Slatina, au obţinut, fiecare, câte o medalie de argint.

“Suntem foarte bucuroşi de rezultatul obţinut de Marius Poşa, la Olimpiada Ştiinţelor Pământului, din India. El de ani de zile este un elev care are rezultate bune la olimpiade şi la alte discipline. Spre exemplu este foarte bun la biologie. Am avut un an extraordinar din punct de vedere al rezultatelor. În această primăvară, Andrei Heidelbacher, a obţinut o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică de la Brisbane, Australia”, a declarat Mariea Ştefan, directorul Liceului C.D.Loga din Timişoara.

La Olimpiada IESO au participat 101 elevi din 28 de ţări. Echipa României se va întoarce în ţară în această seară

Citiţi şi:

FOTO Elevul timişorean care a luat medalie la Olimpiada Internaţională după doar doi ani de pregătire

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite