Licitația pentru „Autostrada Urșilor”, câștigată de firma UMB Spedition

0
0

„Autrostrada urșilor”, bucata lipsă din autostrada Nădlac-Sibiu, va fi  proiectată și realizată de firma UMB Spedition. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că licitația a fost finalizată.

Autostrada Urșilor va fi construită de UMB Spedition FOTO Facebook/Sorin Grindeanu
Autostrada Urșilor va fi construită de UMB Spedition FOTO Facebook/Sorin Grindeanu

„În această dimineaţă s-au încheiat procedurile pentru autostrada Margina-Holdea. Este câştigător un constructor român care până acum şi-a făcut treaba foarte bine şi ne dă siguranţa că vom finaliza contractul, că va termina acest contract în condiţiile pe care şi le asumă de la început. Este constructorul care în acest moment este cel mai mare constructor român, cel puţin pe infrastructură rutieră, UMB Umbrărescu”, a anunțat Sorin Grindeanu.

Ministrul a spus că în următoarele 10 zile firmele pot depune contestații, dar dacă rezultatul nu va fi contestat poate fi semnat contractul de proiectare și execuție. Proiectul ar trebui finalizat într-un termen de mai mult de doi ani, având în vedere că doar proiectarea este prevăzută să dureze un an.

„E și proiectare și execuție. E importantă perioada de proiectare. La licitație a fost condiție importantă dureata de execuție. (...) Se intră în perioadele legale în care se poate contesta. Dacă nu se contesată se semnează contractul. Dacă se contestă, CNSC are 30 de zile să dea o soluție. Cert este că s-a făcut un pas important”, a mai declarat ministru Grindeanu.  

Lucrările la „Autostrada Urșilor” sunt estimate la aproximativ 2,5 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde sunt bani europeni din PNRR.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite