În acest week-end are loc al treilea mare festival al verii în Banatul Montan: „Gărâna Folk"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gărâna găzduieşte trei festivaluri de muzică în fiecare an
Gărâna găzduieşte trei festivaluri de muzică în fiecare an

Organizatorii Semenic Fest pun umărul serios la popularizarea localităţii din Banatul Montan. Cunoscut mai mult pentru Festivalul de Jazz, Gărâna găzduieşte în plus un festival de rock şi unul de folk, acesta din urmă fiind programat în acest sfârşit de săptămână.

Gărâna Rock s-a desfăşurat în acest an la jumătatea lunii iunie, cap de afiş fiind veteranii de la Timpuri Noi şi Celelalte Cuvinte. Prima ediţie a Gărâna Folk a avut loc anul trecut, fiind prezente şi nume mari ale genului muzical, cum ar fi Pasărea Colibri sau Timpuri Noi. Ca şi „fratele mai mare" orientat spre jazz, festivalul de folk a atras de la prima ediţie mii de amatori de muzică bună.

Ediţia din acest an are un uşor dezavantaj „logistic", fiind programată în acelaşi timp cu „Folk You", un festival de mare amploare care se va desfăşura pe malul mării, la Vama Veche, şi care a atras majoirtatea interpreţilor. Chiar şi aşa, artişti ca Mircea Vintilă, Nicu Alifantis sau Maria Gheorghiu au decis să facă efortul de a participa la ambele evenimente.

Gărâna Folk are două seri muzicale. Vineri, de la ora 20.00, vor concerta Didina Curea, Doru Stănculescu şi Sorin Minghiat, Nicu Alifantis şi Mircea Vintilă. Sâmbătă, tot de la aceeaşi oră vor concerta Cristian Buică, Maria Gheorghiu, Ioan Giury Pascu, Vasile Seicaru şi Vasile Hoaj, Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă.

Semenic Fest nu se încheie cu acest festival, iar duminică se va desfăşura Banat Mountainbike Maraton, competiţie deschisă atât profesioniştilor, cât şi amatorilor. Anul trecut, la competiţia bicicletelor au participat nu mai puţin de 700 de persoane.

Magnet pentru turişti

Festivalul de Jazz de la Gărâna a devenit unul dintre cele mai mari evenimente de profil din Europa de Est şi aduce în fiecare an mii de turişti, atât români, cât şi străini, atraşi de numele mari ale jazz-ului mondial care vin să cânte în Poiana Lupului.

Gărâna Jazz a ajuns în 2012 la a 16-a ediţie şi adună în fiecare an între 5.000 şi 8.000 de melomani, numărul acestora fiind influenţat şi de starea vremii. „Sunt bucuros că am avut parte de concerte extraordinare, public pe măsură şi pentru că vremea este frumoasă. Ultima dată când nu a plouat la festival a fost când se ţinea încă în sat, la hanul «La Răscruce»", a declarat după ediţia din acest an Marius Giura, directorul festivalului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite