FOTO Singura Dacia Berlină 1300 Turbo 4x4 din lume este la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia Berlina Turbo turbo 4x4 FOTO 4tunning.ro
Dacia Berlina Turbo turbo 4x4 FOTO 4tunning.ro

Dacia Berlina lui Peti Nemeth este capabilă să atingă aproape 200 km/h, cu tracţiune 4x4 şi care se comportă excelent pe stradă şi pe circuit.

Un timişorean a transfomat o Dacia 1300 din anul 1978 într-un bolid. Peti Nemeth a făcut din vechea maşină o veritabilă bijuterie, aceasta fiind unica Dacia Berlina din lume cu motor turbo şi tracţiune 4x4. 

Conform sitului www.4tuning.ro, Peti Nemeth a pus mâna pe scule şi a realizat poate cel mai îndrăzneţ proiect de Dacia 1300 din România. Proprietarul deţine o maşină cum nimeni nu mai are. 

Maşina a fost cumpărată de Peti în anul 2000, iar modificările au început în 2004-2005. Atunci a fost instalat motorul de 1.6 litri Turbo de pe un Renault Fuego. Având numai tracţiune faţă, a apărut ideea de a face prima Dacie 4x4. Modificările pe partea de tracţiune au apărut în 2012.

Siteul www.4tunning.ro oferă şi amănuntele tehnice. A fost montată o cutie de viteze cu 5 rapoarte de Renault 18 dotată cu selector 4x4 sau 4x2, o cutie ce îi permitea şoferului să circule mereu cu tracţiune faţă, iar dacă cupla maneta, să aiba 4x4 cu un raport de 50/50. La viteze de peste 160 km/h, Dacia lui Peti merge cu 4x4 cuplat, fără să existe vibraţii sau neconcordanţe între felul în care se învârt cele patru roţi.

Dacia Berlina Turbo turbo 4x4 FOTO 4tunning.ro


Cardanul este o combinatie realizata manual între cel de Renault 18 şi unul de Grand Cherokee de pe motorizarea 4.0 şi a fost realizat custom, scurtat, sudat şi echilibrat pe strung. Tot sistemul de 4x4 a fost recondiţionat cu piese noi: lagăre de cardan noi, cruci cardanice noi şi diferenţialul a fost revizuit. Iar ca să poată fi montat, podeaua originală de Dacia a primit un tunel pentru cardan pe care au fost montate flanşe de fixare şi traseul de evacuare a fost modificat să intre prin locurile rămase.


Maşina mai are frâne cu discuri ventilate pe faţă, suspensie Ta-Technix de BMW pe spate, stopuri cu LED, geamuri electrice faţă, deschidere portbagaj electrică, frâna de mână hidraulică, închidere centralizată, trapă, pasaje de Golf 2 mărite ca să încapă jantele cu pneuri de 15 inch MSW cu pneuri 195/45/15. 

Peti Nemeth are de gând ca pe viitor să facă din maşină ce mai puternică Dacie Berlina din România, schimbând motorul. Vrea să monteze un motor de 2 litri Turbo de pe un Renalut 21 care are 175 cp. Proprietarul spune pentru www.4tuninng.ro că ar vrea să se oprească la un "banal"... 200 cp. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite